Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R.
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R.

Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R. | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

25. 1. 2012 03:00 30

Seznam kapitol

1. Engine ze zrušeného Hero 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Galerie in game screenshotů 10. Výběr recenzí herních magazínů 11. Závěr

Najít v žánru MMORPG technologicky špičkovou hru není snadné. S nadějemi jsme proto vzhlíželi ke Star Wars: The Old Republic. Ačkoliv naše očekávání nebyla úplně naplněna, jsme spokojení. Nižší detailnost vynahrazuje originální, variabilní prostředí s nízkými hardwarovými nároky a skvělá hratelnost.

Reklama
Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R.
i Zdroj: PCTuning.cz

Star Wars: The Old Republic je druhým pokusem slavné filmové série prorazit do žánru MMORPG. Po herní stránce jde bezesporu o kvalitní počin, o čemž svědčí například 86bodové hodnocení na serveru Metacritic. Technická stránka hry však nijak skvělá není, což je v tomto žánru už tak nějak pravidlem. Herní prostředí je na jednu stranu nápadité, variabilní a líbivé, detaily a technické zpracování však pokulhává. Zatímco moderní hry doslova přetékají detaily a efekty, SWTOR je v tomto ohledu na úrovni čtyři až pět let starých first person stříleček a zachraňují jej právě originální a různá prostředí jednotlivých planet.

Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R.
i Zdroj: PCTuning.cz

Horší vizuální stránka má nicméně výhodu v podobě nízkých hardwarových nároků. Abyste si The Old Republic zahráli na nejvyšší detaily, postačí i slabší počítač s grafickou kartou na úrovni nVidia GeForce GTS 450 nebo AMD Radeon HD 5770. Nijak vysoké nejsou ani nároky na výkon procesoru, postačí Intel Core i3 a vyšší, případně AMD Phenom II X4 a výkonnější (nebo vysoce taktovaný dvoujádrový/tříjádrový Phenom II). Problematické je naopak vyhlazování hran, které zubatá hra nutně potřebuje a nedá se zapnout žádným způsobem. Majitelé karet Radeon mohou zkusit alespoň morfologické vyhlazování, které přeci jen trochu pomůže.

Originál diktující celému žánru – nový Star Wars: T.O.R.
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud máte slabší sestavu a budete snižovat detaily, máte k dispozici celkem osm různých nastavení, pomocí nichž lze ovlivnit téměř vše od rozlišení textur přes zobrazení trávy/stromů až po stíny či efekt přesvícení. Úplné snížení detailů na minimum pak přinese cca trojnásobné navýšení počtu renderovaných snímků za sekundu, MMO z prostředí Hvězdných válek proto bez větších problémů rozběháte i na starších a méně výkonných sestavách.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama