Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012

Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012 | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

31. 12. 2012 03:00 26

Seznam kapitol

1. Rok 2012 je za námi, nač se těšit v roce dalším? 2. Alan Wake 3. Black Mesa 4. Borderlands 2 5. Dota 2 6. Euro Truck Simulator 2
7. Hitman: Absolution 8. Max Payne 3 9. Need for Speed: Most Wanted 10. Sleeping Dogs 11. World of Tanks 12. Malý bonus závěrem

K začátku nového roku neodmyslitelně patří bilancování za tím starým. Technický vývoj počítačových her sice v uplynulém roce brzdily zastaralé herní konzole, přesto se objevilo několik titulů, které grafiku posunuly zase o kousek dál. Přinášíme s krátkými komentáři přehled těch, které na nás v roce 2012 udělaly největší dojem.

Reklama

GTA IV s grafickými módy


Odkaz na rozbor hry

V závěru článku pro vás mám malý bonus. V průběhu roku jsme vám totiž přinesli několik návodů na zlepšení grafiky her pomocí grafických modifikací. V červnu jsme takto vylepšili Grand Theft Auto IV pomocí modifikace iCEnhnacer ENB Mod. Jak už bylo řečeno u hry Max Payne 3, GTA IV i po čtyřech letech od vydání zaujme speciálním enginem Euphoria s realistickou fyzikou, která ani dnes nemá konkurenci. Grafika hry však pomalu zastarává, což řeší právě grafický mód. Ten vylepšuje celou řadu efektů jako jsou stíny, částicové efekty, odrazy, nasvětlení, HDR nebo třeba dohlednost. Rozdíly v grafice jsou skutečně velké a poznáte je na první pohled. Přinesli jsme vám samozřejmě i stručný návod k instalaci.

Nároky GTA IV s instalovaným módem jsou poměrně vysoké a hru si plynule zahrají jen majitelé nejvýkonnějších počítačů. Skutečným minimem jsou highendové grafické karty minulé generace, rozumně plynule pak hra běží jen na současném highendu. Vysoké jsou též nároky na výkon procesoru, jiné procesory než čtyřjádra řady Intel Core i5/i7 nejsou příliš vhodné. Pokud pro plynulé hraní nemáte dostatečně výkonný počítač, modifikaci prozatím uložte na počítač a vraťte se k ní třeba za dva roky. Rozhodně stojí za to.

Galerie screenshotů

Crysis s grafickými módy


Odkaz na rozbor hry

Crysis se u fandů počítačové grafiky a technologií stal téměř legendou. Hra předběhla svou dobu a i pět let po vydání je grafika Crysis na vysoké úrovni. To ovšem neznamená, že ji nelze dál vylepšit, grafických modifikací pro hru vznikla celá řada. V článku jsme vám přinesli výběr několika z nich, které vylepšují všechny důležité aspekty grafiky — rozlišení textur, kvalitu vody, částicových efektů, dohlednost, ambientní osvětlení, efekt HDR tmavost nocí atd. Rozdíly jsou patrné na první pohled a Crysis s vhodně vybranou kombinací módů může být i po letech jednou z nejkrásnějších her současnosti.

Hardwarové nároky hry s aplikovanými módy samozřejmě nejvíce záleží na zvolené kombinaci modifikací. V případě mnou zvolené kombinace zaměřené na výrazné zlepšení grafiky šly nároky výrazně nahoru, plynule tak hra běžela jen na nejvýkonnějších grafických kartách současnosti. Poměrně vysoké byly také nároky na výkon procesoru, ideální volbou pro modifikovaný Crysis jsou čtyřjádrové procesory Intel Core i5/i7.

Galerie screenshotů

Poděkování

Závěrem článku dovolte, abych Vám, našim čtenářům, jménem celé redakce poděkoval za projevenou přízeň v uplynulém roce a popřál hodně štěstí a úspěchů v roce 2013.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama