Shattered Horizon — náročná vesmírná fps
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Shattered Horizon — náročná vesmírná fps

Shattered Horizon — náročná vesmírná fps | Kapitola 7

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

25. 11. 2009 03:00 21

Seznam kapitol

1. 3DMark Vantage engine v praxi 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky grafických karet bez AA/AF 4. Výsledky grafických karet včetně AA/AF
5. Vliv procesoru na hru, 3D Vision 6. Vliv nastavení na hru I 7. Závěr

Už jste slyšeli o vesmírné multiplayerové střílečce Shattered Horzion? Pokud ne, o benchmarcích 3DMark od Futuremark jste slyšeli určitě. A právě Futuremark před časem oznámil, že se nadále nebude věnovat pouze vývoji benchmarků, ale zkusí na svých enginech založit hru, která před pár dny konečně vyšla.

Reklama
Shattered Horizon — náročná vesmírná fps
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Shattered Horizon je vidět, že jde o hru od tvůrců světově nejpopulárnějších grafických benchmarků. Nemám teď na mysli engine společný s 3DMarkem Vantage, ale spíše krvavé nároky celé hry a například také fakt, že si hru pod Windows XP zkrátka nezahrajete. Lidé z Futuremark mají zkrátka rádi nejnovější technologie a nebojí se je použít. Díky tomu vypadá Shattered Horzion doslova fantasticky, odpovídají tomu však i ony hardwarové nároky.

Pokud si hru chcete užít na plné detaily včetně vyhlazování hran ve vysokém rozlišení, měli byste v počítači mít osazené buď dvě NVIDIA GeForce karty z řady GTX (případně jednu GTX 295) anebo dva Radeony, duální Radeon, případně jednu kartu z řady Radeon HD 58x0. Nároky Shattered Horizon jsou zkrátka takové, že méně majetní hráči musí na nejvyšší detaily zkrátka zapomenout. I na to však naštěstí lidé z Futuremarku mysleli a i když jsou nastavení grafiky ve hře vlastně jen čtyři, laděním Texture Resolution a Shadows and Shaders lze nastavit detaily tak, aby hra spolehlivě fungovala i na méně výkonných strojích. Naopak nároky na výkon procesoru jsou minimální, prim hraje jednoznačně grafická karta.

Poděkování

Děkujeme partnerům Acer, Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

   

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama