UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července

UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 7. 2023 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Tesla zmanipulovala přístrojovou desku. Stable Diffusion XL je venku. Hacknuté Norsko. Děravá Tetra. Čas finančních výsledků.

Reklama

Marketing, komunikace

Nejzbytečnější změna se blíží. Končí „ptáček“, Twiter se přejmenuje na „X“ a přestane existovat i ikonické modré logo. (Elon Musk)

  • Elon Musk plánuje změnit značku Twitteru na „X“ – nápad, který se vrací do doby, kdy byl vyhozen z PayPal (Insider)
  • Twitter se přejmenovává na X (The Verge)
  • Twitter oficiálně změnil své logo na „X“ (Tech Crunch)
  • Twitter je pryč. Internet se smál. (Mashable)
  • Twitter začíná měnit značku na „X“ a odstraňuje ptáčka z loga společnosti (Washington Post)
  • Policie zmařila pokus Elona Muska sundat nápis Twitter před sídlem v San Francisku (Insider) (Bloomberg)

Zdá se, že Meta již vlastní práva na „X“. To by mohlo zkomplikovat změnu značky Twitteru. Nové logo pro „X“ také připomíná znak Unicode a písmo Monotype. (Insider)

Přejmenování Twitteru na X může být díky Microsoftu noční můrou pro ochrannou známku. Přihláška ochranné známky společnosti Microsoft na značku „X“ byla podána již v roce 2003. (TheMessenger)

Elon Musk přejmenoval Twitter na X, což ukazuje, že jeho převzetí není nejlepší chápat jako snahu vydělat peníze, ale jako rozšířený akt kulturního vandalismu. (Platformer)

Mandiant: čínská PR firma využila služeb Newswire k umístění propekingského obsahu na více než 32 amerických zpravodajských serverů. Nakonec proč by ne, jen dělají svoji práci. Ptát bychom se měli, kde má Newswire kontrolní mechanismy. (Washington Post)


Bezpečnost, soukromí, právo

Zpráva uvádí, že klíč Microsoftu, který ukradli čínští hackeři, jim mohl poskytnout větší přístup, než se původně předpokládalo; Microsoft zprávu popírá. Podle Wiz měl klíč zpřístupnit více než pouze Outlook.com a Exchange Online. Klíč měl útočníkovi umožnit padělat tokeny aplikace Azure Active Directory, včetně všech aplikací, které podporují ověřování osobních účtů (jako SharePoint, Teams, OneDrive) ale i aplikace zákazníků, které podporují funkci „přihlášení pomocí Microsoft“, atd. (The Record, Wiz)

Jak vietnamská společnost 1Byte, která prodává stalkerware TheTruthSpy, vytvořila síť falešných prodejců s padělanými americkými pasy, aby se vyhnula odhalení a přelévala platby. Díky této expanzi ve Státech se povedlo startupu tajit svou identitu a od roku 2016 vydělat minimálně 2 miliony dolarů. (TechCrunch)

Skupina zatčena za prodej bývalých grafických karet po těžbě kryptoměn jako zcela nových. Hodnota karet přesáhla 2 miliony dolarů. (TechSpot)

Porota amerického soudu rozhodla, že společnost Google porušila patentová práva vývojáře softwaru 🔀 týkající se technologie streamování používané v zařízeních Chromecast a musí zaplatit odškodné ve výši 338,7 milionu dolarů. (Reuters)

Výzkumníci během dvoudenního testu Mastodonu zjistili více než 600 známých nebo podezřelých CSAM (dětská pornografie) a ~2 000 příspěvků s 20 top hashtagy souvisejícími s CSAM. Uvážíme-li, že se navíc nejspíš nedokázali dostat do uzavřených serverů, tak objevili jen špičku ledovce. (Washington Post)

Výzkumníci našli chyby, pravděpodobně zadní vrátka, v šifrovacích algoritmech standardu TETRA, který se používá ve vysílačkách běžně používaných policejními a vojenskými organizacemi po celém světě. (Wired)

12 norských ministerstev hacknuto přes 0day v Ivanti's Endpoint Manager Mobile. (Bleeping Computer)

Květnové zabavení serveru Kolektiva.social ze strany FBI, které bylo součástí razie kvůli nesouvisejícím obviněním, by mělo být varováním pro uživatele a hostitele fediverzních serverů. Tento přehnaný policejní přístup „zabavit vše“ se musí změnit. EFF již dlouho tvrdí, že zabavování zařízení, jako jsou servery, by mělo být prováděno pouze v případě, že je relevantní pro vyšetřování. (EFF)

Kritická zranitelnost systému MikroTik RouterOS vystavuje více než půl milionu zařízení hackerům. Závažný problém se zvýšením oprávněním může být zneužit vzdálenými záškodníky ke spuštění libovolného kódu a převzetí plné kontroly nad zranitelnými zařízeními. (HackerNews)

EU zahájila antimonopolní vyšetřování, zda Microsoft nezneužívá své dominantní postavení tím, že dodává Teams s Office, což je první vyšetřování po více než 10 letech. (WSJ)

Výzkumníci z Wiz tvrdí, že dvě zranitelnosti v modulu souborového systému OverlayFS v Ubuntu mohou umožnit neprivilegovaným místním uživatelům získat zvýšená oprávnění. (Bleeping Computer. Ubuntu)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama