UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července

UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 7. 2023 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Tesla zmanipulovala přístrojovou desku. Stable Diffusion XL je venku. Hacknuté Norsko. Děravá Tetra. Čas finančních výsledků.

Reklama

Umělá inteligence

Zpravodajové by neměli odepisovat pomoc AI při tvorbě prvních návrhů textů. Tyto návrhy často nejsou publikovatelné, ale mohou být užitečné pro lidské novináře. Výkonný redaktor deníku Insider informuje zaměstnance o experimentech s umělou inteligencí a doporučuje, aby se umělá inteligence nepoužívala k citování faktů, analýze dat nebo získávání aktuálních informací. (NiemanLab, Max Taini)

ChatGPT a ostatní AI mají zabudované „filtry“ bránící využití pro tvorbu ransomware a podobných věcí. Je tu ale řada cest, jak je obejít. Tady je jeden velmi povedený způsob. (LaurieWired)

ChatGPT a ostatní AI mají zabudované “filtry”
i Zdroj: PCTuning.cz
ChatGPT a ostatní AI mají zabudované “filtry”

Stability AI posunula vydání nejnovější verze Stable Diffusion XL „zhruba o týden“, aby mohla provést některá technická vylepšení. (Decrypt)

IAC, News Corp, NYT a další vydavatelé vytvářejí koalici, která bude prosazovat zákony o umělé inteligenci a povede soudní proces proti firmám, které na jejich datech trénovaly umělou inteligenci. Média našla nový potenciální zdroj příjmů, doufají v miliardy dolarů od AI. Tedy od těch, co AI tvoří. Někteří zároveň AI nasazují a vyhazují novináře. (Semafor)

OpenAI ukončuje provoz svého klasifikátoru AI pro indikaci textu napsaného umělou inteligencí s odkazem na „nízkou míru přesnosti“ a bude zkoumat „účinnější techniky prokazování původu“. (Decrypt)

Stability AI oznamuje verzi Stable Diffusion XL 1.0. Nejnovější model převodu textu na obraz od společnosti Stability AI je také uvolněn jako open source pro vývojáře spolu s rozhraním API. (Stability.ai, TechCrunch)

Výzkumníci: ochranné prvky v aplikacích ChatGPT, Bard a Claude lze obejít přidáním dlouhého přídavku znaků k výzvám, čímž se generují falešné a toxické odpovědi. (New York Times)


Software

The Browser Company po dvouletém čekání spouští Arc pro macOS a iOS. Prohlížeč pomáhá uživatelům dělat si poznámky, upravovat webové stránky a organizovat karty. (The Verge)

Vzpomínáte si na konkurenta Clubhouse od Amazonu? Ve snaze zopakovat úspěch Clubhouse začali technologičtí giganti vyvíjet vlastní produkty podobné rádiu, zaměřené na audio – Twitter Spaces, Spotify Live, Audio Events od LinkedIn a konkurenční Clubhouse od Meta. Amazon, který nechtěl zůstat pozadu, se také zapojil do závodu s produktem Amp. (TechCrunch)

Nadace Overture Maps Foundation, kterou založily společnosti Meta, Microsoft, AWS a TomTom, vydává svou první sadu dat s 59 miliony „bodů zájmu“, které věnovaly společnosti Meta a Microsoft. Data, která by společnostem umožnila vytvářet mapy, jež by mohly konkurovat produktům společností Google a Apple. (CNBC)


Mobilní aplikace

OpenAI plánuje příští týden vydat aplikaci ChatGPT pro Android, v květnu 2023 spustila aplikaci pro iOS. (TheVerge)

UNESCO vyzývá k celosvětovému zákazu chytrých telefonů ve školách s tím, že intenzivní používání technologií negativně ovlivňuje výkon žáků a zvyšuje vyrušování. (Guardian)

Google zavádí upozornění na neznámé sledovací zařízení pro Android, včetně ručního skenování, a pozastavuje aktualizaci funkce Najít moje zařízení pro vyhledávání ztracených položek, dokud společnost Apple neaktualizuje systém iOS. Letos v květnu Apple a Google společně oznámily záměr vypracovat specifikaci pro celé odvětví, která by se zaměřila na způsob, jakým by uživatelé mohli být upozorněni na nežádoucí sledování ze zařízení Bluetooth. Očekává se, že specifikace bude dokončena do konce roku. (The Verge)


Hry

Diablo Season 1 vyvolalo vlnu protestů, bomardování recenzí, přetížené servery a nakonec i kompletně nefunkční přihlašování. Hráči obvinili společnost Blizzard, že z akční RPG hry udělala „těžkopádnou“ hru, ve které došlo k řadě těžkých zásahů do všech tříd, získávání XP i postupu v závěru hry. Uživatelské hodnocení Diablo 4 kleslo na 2,4 bodu. (IGN)

Nejnovější aktualizace programu Microsoft Flight Simulator vám umožní létat s letounem Ae-45. Ano, vidíte správně. Aero Vodochody. (MS Power User)

Sony od uvedení PS5 na trh v listopadu 2020 prodala přes 40 milionů kusů, což je nárůst z 10 milionů v červenci 2021, a to navzdory „bezprecedentním výzvám COVIDu“ a problémům s dodavatelským řetězcem. (The Verge, Sony)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama