Úvaha: Děsivá anketa na PCT – jsou tablety opravdu na nic?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Úvaha: Děsivá anketa na PCT – jsou tablety opravdu na nic?

Úvaha: Děsivá anketa na PCT – jsou tablety opravdu na nic? | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 3. 2012 03:00 233

Seznam kapitol

1. Instantní start 2. Stále online 3. Ideální pro pohyb i do postele! 4. Univerzální kancelářský stroj
5. Tablet je „bezbariérový“ 6. Adaptéry jsou pitomé, ale dají se přežít 7. Tablet je vynikající čtečka 8. Jsou tedy tablety „k ničemu“?

S výrazem nezměrného úžasu sleduji průběh čtenářské ankety, ve které si 60 % čtenářů myslí, že tablety jsou úplně na nic. Je to neznalost, provokace, nebo ignorance? Na chvíli odhlédněme od faktu, že nejznámnější tablet dělá Apple a že Apple spoustu lidí štve. Štve je ale až tolik, že jim celý promyšlený koncept tabletu přijde „k ničemu“?

Reklama

Jedna z častých kritik (nejen) iPadu je v tom, že to má málo děr, do kterých se dají připojovat jiné věci. No, za prvé, s neutuchajícím datovým připojením vám jako úložiště a referenční knihovna slouží cloud. Stupidní je, že vám Apple či jiné firmy (asi) čtou dokumenty a nedá se tomu příliš inteligentně bránit, ale koncept je to celkem dobrý.

Úvaha: Děsivá anketa na PCT – jsou tablety opravdu na nic?
i Zdroj: PCTuning.cz

Za druhé – ano, je opruz s tabletem nosit adaptér na paměťové karty a VGA kabel, ale po pravdě řečeno, alespoň u nás je VGA stále nejpoužitelnější pro připojení se k projektoru nebo televizi a do piditěla by VGA konektor prostě zabudovat nešel, takže byste nějaký takový ocásek s sebou museli tahat tak jako tak.

Úvaha: Děsivá anketa na PCT – jsou tablety opravdu na nic?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Apple mě neštvou ani tak adaptéry, jako spíš brutální omezení, které s sebou nesou. Když už s sebou nosíte USB adaptér, tak by měl umět takové ty základní věci, jako schopnost zkopírovat dokument z flešky do tabletu a naopak. Když se vám stane, že nějaký účastník přednášky bude chtít nahrát prezentaci na flešku, tak budete vypadat jako idiot, když budete vysvětlovat, že to „nejde“ a že ji „musíte poslat mailem“. Dobře, ať žijí paranoidní iTunes, které se stále chovají, jako byste chtěli krást o sto šest – ale v reálné situaci potkáte hodně „lidí s fleškou“. A je opravdu ultra pitomé, že adaptér máte, ale „ono to nejde“. Tohle by měli vážně rychle opravit alespoň pro normální kancelářské dokumenty včetně PDF!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama