Úvaha: Devět manažerských lekcí Steva Jobse
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Úvaha: Devět manažerských lekcí Steva Jobse

Úvaha: Devět manažerských lekcí Steva Jobse | Kapitola 9

Michal Rybka

Michal Rybka

14. 10. 2011 03:00 22

Seznam kapitol

1. Lekce manažerská 2. Lekce lidská 3. Lekce vylepšující 4. Lekce duchovní 5. Ze života – přes termíny nejede vlak!
6. Lekce chladnokrevná 7. Lekce fanatická 8. Lekce burnoutu 9. Lekce nových začátků

Po smrti Steva Jobse se objevila kopa článků o tom, co znamenal, co udělal, jaký byl. Zajímavější jsou ale články s osobními zkušenostmi těch, kteří s ním pracovali, a o zásadách, které jim vštěpoval. Jeden z nejlepších textů je od Sachina Argawala: Osm manažerských lekcí, které jsem získal, když jsem pracoval pro Steva Jobse.

Reklama
Úvaha: Devět manažerských lekcí Steva Jobse
i Zdroj: PCTuning.cz

Duch startupu je možné a žádoucí udržovat v kreativních a vývojářských firmách. Ve výrobních firmách ducha startupu patrně udržet nelze a není to dobré. Vývojové firmy potřebují omezit byrokracii proto, aby si zachovaly volnost a dynamiku ve vývoji, naopak výrobní firmy byrokracii potřebují kvůli kontrole. To příliš nesouvisí s tím, zda je firma malá nebo velká – vývojáři jednoduše neudržují velké skladové zásoby a jejich procesy vypadají úplně jinak než ve výrobě. Představa, že budete řídit elektrárnu stejně, jako by to bylo architektonické studio, je docela absurdní.

Pokud Argawal mluví o vývoji software nebo technologií, pak s ním souhlasím. Ano, je dobré experimentovat, prototypovat, mít malé týmy, které se věnují perspektivním technologiím. Nejde ale o radu, kterou lze snadno zobecnit. Některé prvky startupu – zájem mít nejlepší odborníky a udržet si je, snaha udělat z práce příjemné místo, kde vás baví pracovat, jsou důležité pro všechny. V práci trávíte většinu bdělého času, takže je žádoucí, abyste se tam cítili příjemně a váš výkon byl optimální. Pro manažery je důležité, aby se snažili eliminovat politikaření, které se s rozvojem firmy objevuje a způsobuje to, čemu se kulantně říká „vnitřní tření organizace“. Něco určitě udělat lze.
Obecně ale platí, že „ducha startupu“ lze kultivovat jen ve speciálních podmínkách.

Ostatně i Apple po „druhém Stevově příchodu“ získal zpět „ducha startupu“ jen s tím, že S. Jobs vyházel z okna všechno nadbytečné. Korporaci tedy „startupizoval“ a dokázal, že vývoj od malé dynamické firmy k velkému neflexibilnímu molochu lze zvrátit, pokud na to máte dost odvahy.

A to nemá každý, to rozhodně ne. V dnešní době je typičtější snaha manažerů provést „obvyklé zvýšení hodnoty společnosti“ (urychleně dokončit rozjeté projekty, ty nerozjeté zrušit, vyhodit 20 % zaměstnanců a po příznivé reakci akciového trhu rychle utéct s bonusy, dokud to vypadá dobře). I když Steve Jobs nebyl svatý, rozhodně mu nelze upřít intenzivní zájem o firmu, což většině dnešních kočovných profesionálních manažerů chybí.

Úvaha: Devět manažerských lekcí Steva Jobse
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama