Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci

Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 12. 2011 03:00 9

Seznam kapitol

1. Leden patřil Intelu a nVidii 2. Únor byl pro Intel černá můra 3. Březen, na CeBIT vlezem 4. V dubnu celkem nuda... 5. Květen opět patří Intelu 6. Červen ve znamení AMD
7. Červenec a srpen, okurková sezóna 8. Září, pomalý start podzimu 9. Říjen patřil Bulldozeru, Steve Jobsovi a diskům 10. Listopad, měsíc hráčů 11. Prosinec a co nás čeká v roce 2012

Dnes se už pomalu loučíme se starým rokem 2011 a o víkendu přivítáme rok nový, snad bude lepší než ten současný. Zavzpomínáme na něj v dnešním článku z pohledu hardwaru, her a událostí, které zahýbaly světem technologií. Rok 2011 byl nabitý k prasknutí, nenudili jsme se. A jak to tak vypadá, v tom příštím to nebude jinak.

Reklama
Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Čtvrtý měsíc je pak proti těm předešlým spíše nudný, mnoho zásadních produktů na trh uvedeno nebylo. AMD uvádí Radeon HD 6790 jako hlavního soupeře pro GeForce GTX 550 Ti a má zaděláno na slušný úspěch. Opět dojem kazí cena a jak se časem prokázalo, už nikdy se tato karta ze škatulky „nezajímavý produkt“ nedostala. Asus posílá do finální bitvy X58 Express desku Rampage III Black Edition a od nás si odnáší zlatou hvězdu za vskutku luxusní počin.

Konkurence ale nespí a nechce nechat Asusu nic zadarmo. Na trh se dostává první čistě hráčská deska od Gigabytu, G1.Assassin. Na nás nijak zásadní dojem neudělala, za neadekvátní cenu nabízí to samé co mnohem levnější desky. Designově jde ale o slušnou práci. Reputaci si Gigabyte napravuje hned za pár dní, posílá nám taktovačskou desku X58A-OC a my jsem z ní nadšení. V dubnu se pak dostává na trh také stěžejní produkt Intelu, SSD disky s 25nm čipy. Disky série 320 se povedly.

Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Začínají prosakovat informace, že výkon Bulldozeru nebude tak vysoký, jak fandové očekávají. AMD pod tlakem mění strategii a ponechá kompatibilitu se starším socketem AM3. Padá tedy informace, že pro nová CPU bude nutná nová deska s novou paticí AM3+. Tento fakt potvrzuje Asus a MSI a na web dávají seznam podporovaných desek se staršími čipsety a paticí. Po čase stejnou podporu skrze BIOS vypouští na web i Gigabyte a další výrobci. Stejně potěšující zpráva zaznívá i od Intelu, byť neoficiálně – procesory Ivy Bridge budou kompatibilní s paticí LGA 1155. AMD vykazuje slušné příjmy za poslední čtvrtletí a oznamuje zahájení 32nm výroby čipů APU. nVidia ukazuje technologii Synergy, velmi slibná záležitost byla ale pouze papírový drak, na trhu stále není.

Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Japonskem otřásá zemětřesení, jež bude mít dalekosáhlé důsledky pro celou planetu. Dotkne se nás všech nejen nedostatkem komponent a zvýšením cen, ale i ekologickými dopady z poškozené jaderné elektrárny Fukušima.

Z her vychází Assassins Creed: Bratrstvo a Shift 2: Unleashed. Oba dva tituly jsou vysoce nadprůměrné. Začíná nejhorší období, které společnost Sony kdy zažila. První ránou osudu je uloupení údajů o milionech uživatelů herní sítě PlayStation. Tahle událost nakonec dostane Sony na kolena.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama