Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci

Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 12. 2011 03:00 9

Seznam kapitol

1. Leden patřil Intelu a nVidii 2. Únor byl pro Intel černá můra 3. Březen, na CeBIT vlezem 4. V dubnu celkem nuda... 5. Květen opět patří Intelu 6. Červen ve znamení AMD
7. Červenec a srpen, okurková sezóna 8. Září, pomalý start podzimu 9. Říjen patřil Bulldozeru, Steve Jobsovi a diskům 10. Listopad, měsíc hráčů 11. Prosinec a co nás čeká v roce 2012

Dnes se už pomalu loučíme se starým rokem 2011 a o víkendu přivítáme rok nový, snad bude lepší než ten současný. Zavzpomínáme na něj v dnešním článku z pohledu hardwaru, her a událostí, které zahýbaly světem technologií. Rok 2011 byl nabitý k prasknutí, nenudili jsme se. A jak to tak vypadá, v tom příštím to nebude jinak.

Reklama
Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

V červnu začíná Computex a nabízí podívanou na stovky novinek. Výrobci ukazují desítky desek s čipsetem AMD 990FX, Asus pak odhaluje monstrózní grafiku MARS 2 složenou ze dvou GeForce GTX 580 ve SLI. PCTuning vám jako první na světě ukazuje desku s čipsetem AMD 990FX na videu. Computex dále odhaluje mraky desek s čipsetem X79 Express pro Sandy Bridge-E. Také AMD má na výstavě svou prezentaci, jeden slajd fanoušky posadí. Ukazuje totiž uvedení procesorů AMD FX až za tři měsíce, nezbývá než čekat až do září. Jde o druhé oficiální odložení. Na stejné konferenci ale také zazní, že příští generace APU bude postavená na druhé generaci architektury Bulldozer.

O Applu nebylo dlouho slyšet, je na čase to změnit. Steve Jobs představuje iOS 5, nový systém pro desktop a iCloud. Bohužel na iPhone 5 nedošlo a ani pěkně dlouho nedojde.

Velký přehled IT událostí roku 2011 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Testujeme Asus GeForce GTX 580 Matrix Platinum. A shodou okolností získáváme světový rekord v 3D mark 11 s jinou, tentokráte modelem od Gigabyte. Na nejvyšší příčce jsem se udrželi necelý měsíc, než vyšly nové drivery a znatelně navýšily výkon a tím i skóre v tomto testu. Dále uvádíme kompletní test platformy AMD 990FX, a to dokonce s procesorem AMD FX v předprodukční verzi. Recenze získává mnoho ohlasů i v zahraničí. Největším testem měsíce je ale kompletní recenze APU rodiny Llano (první a druhá část recenze).

Hrajeme Dirt 3 a moc se nám líbí, naopak Duke Nukem je zklamání. Mnozí si pochvalují děj, mně osobně se ale hra nelíbí. Je zastaralá graficky i herně, dnes je rok 2011 a tohle mělo vyjít před deseti lety.. To by to byla bomba. Hru lidé nepřijali, nikdo ji nekupuje a hernímu studiu se propadají akcie. Každým dnem přijde DX11 patch pro Crysis 2.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama