Velký přehled IT události roku 2013 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled IT události roku 2013 měsíc po měsíci

Velký přehled IT události roku 2013 měsíc po měsíci | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

31. 12. 2013 03:00 29

Seznam kapitol

1. Leden patřil CESu, Nvidii a Intelu 2. Únor – GTX Titan, jinak nuda 3. Březen zachraňují hry 4. Duben – tajemný prodej HD 7990 5. Květen patřil Nvidii a Xboxu 6. Červen je nabitý k prasknutí, konečně!
7. Červenec a srpen... nestojí za řeč 8. Září, rychlý start podzimu 9. Říjen patřil Radeonům 10. Listopad ve znamení grafik a her 11. Prosinec a co nás čeká v roce 2014

V těchto dnech se loučíme se starým rokem 2013, což se neobejde bez jeho zhodnocení. Zavzpomínáme si na něj z pohledu hardwaru, her a událostí, jež hýbaly světem technologií a IT. A že toho nebylo málo – co třeba Haswell od Intelu nebo nový Xbox One. I přes všechny události ale doufejme, že příští rok bude zajímavější.

Reklama

Květen byl opět další slabý měsíc! když se na to takto dívám zpětně, začíná mě to celkem děsit. Přeci jenom se ale začíná blýskat na lepší časy, květen byl zahřívací kolo před dalšími měsíci, kdy už to snad bude lepší. První hardwarovou novinkou, je uvedení čipsetu Z87 Express pro čipy Haswell. Konečně také přichází GeForce GTX 780 a GTX 770. První je drtič výkonu a přebírá automaticky žezlo nejvýkonnější grafiky s jedním jádrem. Druhá karta naopak vítězí cenou, i když jde jen o přejmenovanou GTX 680. Obě karty slaví úspěch. Na přání jsme také vypracovali velký test microATX desek pro AMD, obě části najdete zde a zde. Zajímavý byl také test novinek Logitech G400s a G100S. No a to bylo opět vše, je to bída.

 Velký přehled IT události roku 2013 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Pomalu se také blíží uvedení APU Richland na trh, představeny byly čipy už v lednu, teprve nyní se pomalu chystají k zákazníkům. Z produkce AMD také přichází nejvýkonnější mobilní grafika, Radeon HD 8970M. Jasný vítěz, jemuž kralování vydrží jen několik týdnů. Nvidia oznamuje konečně dostupnost konzole Shield, cena má být 349 USD a prodávat se bude pouze v USA.

Herní trh byl oblažen dalším dílem série GRID 2. Graficky podařená hra, herně velká a stokrát nastavovaná nuda. Na trh ale dorazilo Metro Last Light, a o zábavu je postaráno. Já tuhle hru hraji dodnes a ještě jsem neměl čas ji dohrát. Fandy série potěšil i Resident Evil Revelations, jde o grafickou mizérii a sotva hratelnou "kravinu". Viděli jsme také trailer na Call Of Duty Ghosts, který vyjde společně s novým Xboxem. Dle mého názoru, nejlepší hra roku - tu už jsem dohrál. Na konci měsíce je oficiálně představen Xbox One, zdá se, že je o co stát.

Střípky: Nejmenší film na světě tvořený atomy, vyrobili v IBM. Dosud neuvedený Core i7-4770 se podařilo přetaktovat na 7 GHz. První tablet s tegra4 uvede Toshiba. Nvidia opět vykazuje ziskový kvartál.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama