Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září

Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 9. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

NoLog vybírá prostředky na soudní spor. OpenAI představuje DALL-E 3. AI a noviny, jak jsou na tom. Facebook má nové logo, ale nepoznáte to.

Reklama

Marketing, komunikace

Zamyšlení nad třemi lety Platformeru: 155 355 bezplatných předplatitelů,  v roce 2022 jich bylo 75 000, plánuje se experimentovat s reklamami, 95 % čtenářů neplatí … (Platformer)

X Elona Muska přidala do svého popisu v App Store „dříve Twitter“, protože uživatelé se stále potýkají s její novou značkou. Uživatelé si stěžují na matoucí nový název a logo. (Insider)

Yelp má „zeď hanby“ pro firmy, které byly přistiženy při placení za falešné recenze. Tento recenzní web spouští index sledující pochybné recenze na své platformě. (Endgadget)

Pokud vám neuvěřitelně nenápadná změna loga Facebooku unikla, Meta pro vás má vysvětlení v 1 600 slovech. Nikdo přitom žádnou změnu nechtěl ani ji nepotřebuje. Korporace prostě dělají zbytečné věci. (Insider)

Nová reklama Google na iPager zahanbuje Apple za používání zastaralého standardu pro zasílání zpráv (MacRumors)

Exkluzivní údaje Press Gazette o nabídkách předplatného u 60 britských a evropských vydavatelů zpravodajství. Pořádně, stručně, ne příliš levně: Odhalení strategií slev pro předplatitele u předních online vydavatelů (Press Gazettee)

Počítání duchů. Důvod pro opuštění webové analytiky. V roce 2019 jsem napsal knihu Roll Your Own Analytics, můj jednoduchý přístup k webové analytice zaměřené na ochranu soukromí. Od té doby se mé pocity vyvinuly: Od analytiky jsem upustil u všech svých aktivních projektů. Tohle je důvod. (P.C. Maffey)


Bezpečnost, soukromí, právo

Němečtí prokurátoři tvrdí, že společnost X Elona Muska vyhověla stovkám žádostí o poskytnutí údajů o uživatelích, kteří se dopustili trestných činů z nenávisti. Twitter se před Muskem bránil, pokud žádosti ohrožovaly svobodu projevu. (Washington Post)

Výzkumníci našli úložiště GitHub patřící výzkumné jednotce AI společnosti Microsoft, které odhalilo 38 TB citlivých dat včetně tajných klíčů a záznamů chatu v aplikaci Teams. (TechCruunch, Bleeping Computer, Wiz)

Trend Micro: Čínská kybernetická špionážní skupina Earth Lusca použila v prvním pololetí 2023 nový linuxový backdoor SprySOCKS k útoku na vládní agentury v několika zemích. (BleepingComputer, Trend Micro)

Úložiště Azure kompromitováno při nejnovějším útoku ransomwaru BlackCat.  Při tomto incidentu se útočníkům podařilo proniknout do účtu Sophos Central oběti a úspěšně zašifrovat 39 účtů úložiště Azure. (Cyware)

Čínské ministerstvo státní bezpečnosti na WeChatu tvrdí, že USA od roku 2009 neustále nabourávají servery společnosti Huawei, kradou kritická data a instalují zadní vrátka. (NikkeiAsia)

Škodlivý subjekt zveřejnil na serveru GitHub falešný proof-of-concept (PoC) pro nedávno odhalenou zranitelnost WinRAR s cílem infikovat uživatele, kteří si kód stáhli, malwarem Venom RAT. (Hacker News)

Rodina muže ze Severní Karolíny, který zemřel poté, co sjel autem ze zříceného mostu, zatímco se řídil pokyny v mapách Google, žaluje technologického giganta za nedbalost a tvrdí, že Google byl o zřícení mostu informován, ale neaktualizoval svůj navigační systém. (AP, Insider)

Apple vydává nouzové aktualizace pro iOS, iPadOS, macOS a watchOS, které opravují tři nové 0day zranitelnosti, celkem tedy v roce 2023 opraví 16 0day zranitelností. (Bleeping Computer)

Společnost MGM Resorts je po rozsáhlém kybernetickém útoku opět online. Hackerský útok mohl provozovatele kasin v Las Vegas stát 80 milionů dolarů. (Insider)

Největší indická technologická centra jsou označována za ohniska kybernetické kriminality. Indie se již tři a půl roku potýká s prudkým nárůstem kybernetické kriminality a podle analýzy jsou středisky této činnosti města jako Bengalúru a Gurugram, která jsou centry rozvoje indických technologií. (The Register)

US T-Mobile popřel, že by došlo k dalšímu úniku dat po čtvrtečních zprávách o úniku rozsáhlé databáze, která údajně obsahovala údaje zaměstnanců společnosti T-Mobile. Mobilní operátor sdělil serveru BleepingComputer, že uniklá data pravděpodobně patří autorizovanému prodejci, který byl napaden na začátku tohoto roku. (Bleeping Computer)

Generace Z podléhá internetovým podvodům více než jejich prarodiče z generace boomerů. Generace, která vyrostla s internetem, není bezbranná vůči tomu, aby se stala obětí online hackerů a podvodníků. (Vox)

Marvell zpochybňuje tvrzení, že Cavium pro strýčka Sama vyráběla čipy se zadními vrátky. Obvinění se datují deset let zpět k uniklým Snowdenovým dokumentům. (The Register)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama