Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září

Británie schválila cenzurní zákon. Neuralink zabíjí primáty a Musk mlží #TYDEN 25. září | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 9. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

NoLog vybírá prostředky na soudní spor. OpenAI představuje DALL-E 3. AI a noviny, jak jsou na tom. Facebook má nové logo, ale nepoznáte to.

Reklama

Umělá inteligence

Umělá inteligence mění svět módy, ale podle vedoucího průkopnického projektu tato rychle se rozvíjející technologie nikdy nenahradí „původní kreativitu“ návrhářů. (Tech Explore)

Bard se nyní může připojit k aplikacím a službám Google. Používejte aplikaci Bard společně s aplikacemi a službami Google, snadno překontrolujte její odpovědi a získejte přístup k funkcím na více místech. Pokud jste ale uživatel Google WorkSpace, tak máte klasicky smůlu. (Google, Search Engine Journal)

TikTok spouští nástroj, který tvůrcům umožňuje označovat obsah generovaný umělou inteligencí, 🔀 a plánuje testovat další způsoby automatického označování takového obsahu. (TechCrunch)

Amazon představil nové funkce generativní umělé inteligence zaměřené na lepší konverzaci a personalizaci Alexy, které jsou k dispozici jako bezplatný náhled na všech zařízeních Echo v USA. (TechCrunch)

OpenAI představuje DALL-E 3, kterého lze přivolat a ovládat pomocí ChatGPT, a v říjnu jej plánuje zpřístupnit ChatGPT+ a podnikovým zákazníkům. (Axios)

Geometrické umění vytvořené umělou inteligencí pomocí Stable Diffusion a struktury neuronových sítí ControlNet, která přidává do difúzních modelů další podmínky. (NFTnow)

Ochranný svaz autorů a více než desítka významných spisovatelů žalují OpenAI kvůli údajnému porušování autorských práv autorů tím, že používá jejich knihy k výcviku ChatGPT. (New York Times)

Výzkumníci společnosti DeepMind podrobně popisují optimalizaci pomocí PROmptingu, která zlepšuje výkon LLM pomocí „meta-promptů“, jako je „zhluboka se nadechni“, což pomohlo PaLM 2 společnosti Google. (ArsTechnica)

AI & Noviny: Přesun od „jestli“ k „jak“. Umělá inteligence přetvoří mediální prostředí a ty organizace, které ji budou kreativně a účinně využívat, budou prosperovat. (Louise Story)

  • Průzkum odhalil, že globální redakce jsou v počáteční fázi zavádění umělé inteligence, ale budou ji využívat stále častěji (Press Gazette)

Generativní umělá inteligence převrací všechny aspekty zábavního průmyslu naruby, říká zakladatel iQiyi, čínského webu s dlouhými videi. Zdůraznil také, že umělá inteligence nenahradí člověka, protože současná práce je i nadále soustředěná okolo lidí. (TechNode)

Spoluzakladatel společnosti DeepMind: Generativní AI je jen fází. Dalším krokem je interaktivní AI. Boti, kteří mohou plnit úkoly, které jim zadáte, tím, že zavolají jiný software a jiné lidi, aby něco udělali. Vyzývá také k důkladné regulaci (MIT Technology Review)


Software

GitHub rozšiřuje beta verzi Copilot Chat ve Visual Studiu a VS Code pro individuální předplatitele poté, co v červenci 2023 spustil nástroj pro firemní uživatele. (Tech Crunch)

Atlassian omezuje automatizaci aplikace Jira pro všechny zákazníky kromě firemních  a mění podmínky pro různé druhy účtů (Atlassian)

Microsoft oznamuje Copilot integrovaný do systému Windows 11, který bude spuštěn 26. září ve všech jeho aplikacích a službách, včetně Microsoft 365, Edge a Bing. (The Verge)

Microsoft plánuje 26. září vydat další velkou aktualizaci systému Windows 11 s označením 23H2, která bude obsahovat kopilota a Malování s umělou inteligencí, přepracovaný Průzkumník souborů a další novinky. (The Verge)

Harness uvádí na trh Gitness, open-source konkurenci GitHubu (TechCrunch)

Mullvad oznámil, že dokončil přechod na bezdiskovou infrastrukturu VPN. Přechod na servery, které pracují plně v paměti RAM, dále posiluje soukromí uživatelů a také zvyšuje spolehlivost a správu serverů. (gHacks)


Mobilní aplikace

Spotify opět vyjádřilo znepokojení nad 30% provizí společnosti Apple z aplikací App Store , která se na Spotify většinou nevztahuje, a uvedla, že poškozuje hospodářskou soutěž a omezuje výběr pro spotřebitele. (Apple Insider)

Pro iPhone je nyní k dispozici aktualizace iOS 17 s lepší automatickou opravou, StandBy, interaktivními widgety a dalšími funkcemi (9to5Mac)

  • Apple vydává iPadOS 17 s novou zamykací obrazovkou, flexibilními a interaktivními widgety a dalšími funkcemi (9to5Mac)
  • Podrobnou recenzi systému iOS 17 od Federica Viticciho najdete zde: "Pro každého trochu všeho (9to5Mac)
  • Apple vydává watchOS 10 s rozhraním zaměřeným na widgety, novými ciferníky a dalšími funkcemi (MacRumors)

Google přišel o mapový provoz přechodem Apple na vlastní mapy v iPhonech, říká manažer. Apple v roce 2012 nahradil Mapy Google v iPhonech vlastní aplikací. Otázka je, proč v roce 2023 Bloomberg řeší 11 let starou událost. (Bloomberg)

Počet značek chytrých telefonů klesl z více než 720 v roce 2017 na téměř 250 v roce 2023, protože místní značky ztrácejí podíl na trhu v důsledku dozrávání uživatelské základny, přechodu na 5G (Counter Point Research)

Počet značek chytrých telefonů klesl
i Zdroj: PCTuning.cz
Počet značek chytrých telefonů klesl

Hry

Francouzský prezident Macron ve svém dlouhém příspěvku X couvá z výroku, že videohry „omámily“ mladé výtržníky , a prohlašuje, že hry jsou „nedílnou součástí Francie“. (AP)

Unity na pracovní schůzce diskutovala o možných změnách svých kontroverzních nových poplatků, například o omezení poplatků na 4 % z příjmů ze hry pro zákazníky s příjmy nad 1 milion dolarů. (Bloomberg)

Unity se omlouvá a provádí některé změny ve svém poplatku za spuštění, které se již nebudou vztahovat na hry používající aktuální nebo předchozí verze Unity nebo postavené na Unity Personal. (Game Developer)

Zadara u Epic Games? Out of Lines a k tomu ještě The Forest Quarter. Na cestě je mimochodem i Soulstice.

Google Stadia: uniklé dokumenty vysvětlují selhání. Velmi zajímavý a důležitý dokument, který potvrzuje to, co mnozí z nás tušili. (Boiling Steam)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama