iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října

iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

9. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Podvodníci se vydávají za České dráhy. Řítíme se do krize datových center. Netflix zdražující. Twitter pokračuje v likvidací médií, odkazy se nezobrazují.

Reklama

Sociální sítě

Twitter / X ztrácí denní aktivní uživatele. Potvrdila to generální ředitelka Linda Yaccarino. Od Muskova převzetí ztratila společnost X miliony denně aktivních uživatelů. (Mashable)

Studie odhalila, že někteří teenageři dostanou denně 5 000 oznámení a většina z nich stráví na TikToku téměř dvě hodiny. Děti oficiálně nemají rády Facebook. (TechSpot)

Casey Newton: Mezi překvapivě lidským hlasem ChatGPT a postavami s umělou inteligencí Meta se možná objevují sociální sítě obývané syntetickými společníky. Asi vhodné dodat, že daleko spíše sociální sítě obývané pouze syntetickým účty. (Platformer)

Meta předložila regulačním orgánům EU plán na zpoplatnění používání Facebooku a Instagramu bez reklam od 10 eur měsíčně. Budete si tak moc i vybrat, platit bez reklam, nebo souhlasit s personalizovanou reklamou. (WSJ)

LinkedIn představil několik nových funkcí s umělou inteligencí využívajících technologii OpenAI, včetně kouče LinkedIn Learning a marketingových, prodejních a náborových nástrojů s asistencí umělé inteligence. (Tech Crunch)

Facebook začal i českým uživatelům nabízet „ověřený účet“. Za 329 Kč měsíčně získáte modrou nálepku a samolepky do příspěvků. A to je všechno. Slibovaná dostupná uživatelská podpora je nedostupná a slibované hlídání, aby se za vás někdo vydával, to nakonec stejně neodhalí.

Facebook začal i českým uživatelům nabízet “ověřený účet”.
i Zdroj: PCTuning.cz
Facebook začal i českým uživatelům nabízet “ověřený účet”.

Meta platí několika špičkovým tvůrcům miliony dolarů za nevýhradní použití jejich podobizen v textových postavách s umělou inteligencí. (The Information)

Jak TikTok vydělává na nebezpečných zdravotních trendech. Ricinový olej nerozpouští cysty a nádory. Někteří tvůrci na TikTok Shopu vydělávají provize tím, že naznačují opak. (Vox)


Startupy a ekonomika

Měsíční příjmy z reklamy společnosti X v USA klesly meziročně o více než 55 % v každém z 10 měsíců od převzetí Twitteru Elonem Muskem v říjnu 2022 do srpna 2023. Musk pokračuje v obviňování všech okolo, jenom ne sebe. (Reuters)

Epic Games plánuje licenční poplatek za Unreal Engine pro neherní odvětví, jako je film a televize. Tim Sweeney říká, že Epic postihly "finanční problémy" zhruba před 10 týdny (Game Developer)

Messari: financování kryptografických společností kleslo ve 3. čtvrtletí 2023 na ~2,1 miliardy dolarů v 297 transakcích, což je nejméně od 4. čtvrtletí 2020 po maximu ~17,5 miliardy dolarů ve více než 900 transakcích v 1. čtvrtletí 2022. (CoinDesk)

Vespa se stává společností (Vespa)

Asus formálně dokončil akvizici divize NUC společnosti Intel (AnandTech)

Microsoft plánuje uzavřít akvizici Activisionu v hodnotě 68,7 miliardy dolarů 13. října a konečné rozhodnutí britského úřadu CMA, který transakci povolí, se očekává příští týden. (The Verge)

Elliptic: Celková hodnota kryptoměn vypraných prostřednictvím decentralizovaných burz, mostů a výměn dosahuje 7 miliard dolarů. Hlavním aktérem byla Lazarus Group, která vyprala více než 900 milionů dolarů. (The Block)

Yuga Labs, tvůrce NFT Bored Ape Yacht Club, oznamuje, že v USA provedla restrukturalizaci a propustila některé zaměstnance. Spoluzakladatel Yuga Labs Greg Solano na Twitteru napsal, že tým stále tvoří více než 120 zaměstnanců. (Decrypt)


E-knihy a podcasty

Amazon ukončuje provoz aplikace Amp pro živé streamování zvuku, která byla spuštěna v březnu 2022 a která uživatelům umožňovala chovat se jako DJ přehráváním hudby a mluvením spolu s písněmi. (Bloomberg)

Analytici z Wall Street a hudebního průmyslu vidí ve vstupu společnosti Spotify na trh audioknih příležitost, jak zvýšit ziskové marže a hodnotu pro uživatele. Expert Morgan Stanley: „Trh s audioknihami je dnes zhruba 5 miliard dolarů, ale celosvětový trh s knihami je 140 miliard dolarů.“ (Hollywood Reporter)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé “zprávičky” se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama