iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října

iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

9. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Podvodníci se vydávají za České dráhy. Řítíme se do krize datových center. Netflix zdražující. Twitter pokračuje v likvidací médií, odkazy se nezobrazují.

Reklama

Umělá inteligence

Nick Clegg říká, že Meta použila k tréninku svého nového asistenta umělé inteligence veřejné příspěvky na Facebooku a Instagramu a podnikla kroky k odfiltrování soukromých údajů z tréninkových datových sad. Čemuž musíte rozumět tak, že je sice možná podnikla, ale jak už to u Meta bývá, nepovedlo se to. (Reuters)

Bing Image Creator oficiálně podporuje DALL-E 3 a je nyní v Bing Chat Enterprise. Všechny obrázky vytvořené AI pomocí nástroje Bing Image Creator nyní obsahují neviditelný digitální vodoznak, který splňuje specifikaci C2PA. (Neowin)

Věra Jourová, jedna ze dvou komisařů, kteří dohlížejí na přijetí zákona EU o umělé inteligenci, varuje před „paranoiou“ nebo přílišnou restriktivitou při regulaci generativní umělé inteligence. (FT)

Britská Aliance nezávislých vydavatelů vyzývá své členy, aby zablokovali přístup ke crawlingu pro OpenAI a Google. Nevíte, už česká Unie vydavatelů vyrazila do boje proti AI? Protože jetli ano, tak to nejspíš nabere stejně neproduktivní směr. (Press Gazette)

Výzkumníci tvrdí, že je snadné „smýt“ vodoznaky na obrázcích s umělou inteligencí, což snižuje pravděpodobnost, že by online služby mohly spolehlivě označit obsah vytvořený umělou inteligencí. (Wired)

Google představuje Asistenta s Bardem a přidává do svého mobilního asistenta funkce generativní umělé inteligence, včetně plánování výletů a psaní popisků na sociálních sítích. (Tech Crunch)

Někteří uživatelé serveru 4chan vedou koordinovanou kampaň, jejímž cílem je zaplavit internet rasistickými obrázky vytvořenými pomocí generátoru text-obrázek z Bingu, který využívá DALL-E 3. (404)

Rozmach generativní umělé inteligence nám přinesl nové pracovní pozice. Na vzestupu jsou rekvalifikátoři a AI psychoterapeuti. Umělá inteligence ohrožuje některá povolání, ale tyto příležitosti jsou na vzestupu (WSJ)

Nový AI Dating Coach od společnosti Meta vás zahanbí (pokud nejste na nohy). Chatbot této společnosti má pro fetišismus drsná slova. (Gizmodo)

72 % generálních ředitelů považuje generativní umělou inteligenci za nejvyšší investiční prioritu. Čerstvá zpráva KPMG ukazuje, že vedoucí pracovníci se více zaměřují na nákup nových technologií než na zvyšování kvalifikace svých zaměstnanců. (Decrypt)


Software

Zoom představil společné úpravy dokumentů s možností zahrnout informace a shrnutí generované umělou inteligencí ze schůzek na Zoomu, které se objeví v roce 2024. Otázka je, zda něco takového pomůže Zoomu porazit Microsoft a Google. Možná kdyby oznámili použitelnou funkčnost, ale něco co “bude” v roce 2024? (Bloomberg)

Rychlejší a přepracovaná aplikace Microsoft Teams je nyní k dispozici pro Windows a Mac (The Verge)

Microsoft vyvíjí verzi Windows 12 podobnou Chrome OS. Podle serveru WindowsLatest, který se odvolává na několik zdrojů obeznámených s touto problematikou, se jedná o webovou verzi systému Windows, která má vyzvat Chrome OS a jeho dominantní postavení ve vzdělávacím sektoru. (Tom’s Hardware, Windows Latest)

Adobe konečně spouští online verzi aplikace Photoshop s využitím umělé inteligence (BetaNews)

Microsoft aktualizoval bezplatné virtuální počítače, které poskytuje ke stažení jako vývojová prostředí systému Windows 11. Kromě Windows 11 obsahují také různé další nástroje pro vývojáře, jako je Visual Studio 2022 CE, Ubuntu předinstalované v subsystému Windows pro Linux 2… (Beta News)


Mobilní aplikace

Zdroje: Tým Johna Giannandrea vytvořil vyhledávač nové generace „Pegasus“ pro vlastní aplikace společnosti Apple, který se používá ve Spotlightu a Siri a který se brzy objeví v App Store. Tohle celé je ale nutné brát s velkou rezervou, typický kompilát od Bloombergů, který k tomu dokonce neváhá napsat, že Apple má vše, co potřebuje k uvedení vlastní náhrady za Google. Ne, nemá. (Bloomberg)

Apple tajně pracuje na zabijákovi vyhledávače Google už „roky“, pravděpodobně ho nikdy neuvede na trh (TechRadar)

Daniel Ek (Spotify) se domnívá, že s jeho společností je nespravedlivě zacházeno omezeními u společností Apple a Google. Daniel Ek chce více pravidel pro velké technologie, ale říká, že pokusy o kontrolu umělé inteligence budou brzy zastaralé. (TheNextWeb)

Poté, co Čína v srpnu zpřísnila dohled nad mobilními aplikacemi, začíná společnost Apple vyžadovat pro publikování nových aplikací v čínském App Store licenci čínské vlády. (Reuters)

Google uvádí systém Android 14 s přizpůsobitelnými zamykacími obrazovkami, rozšířenou podporou PassKey, funkcemi zdraví v zařízení a dalšími funkcemi, počínaje telefony Pixel (The Verge)

Google představuje hodinky Pixel Watch 2 s rychlonabíjecí baterií s výdrží 24 hodin, čtyřjádrovým čipem, vylepšeným snímačem srdečního tepu, krytím IP68 a dalšími funkcemi za cenu od 349 dolarů (Engadget)


Hry

Hra Gran Turismo Sport, která je vždy online, ukončuje své online služby. Z prohlášení není příliš jasné, jak hru uložit, pokud nejste připojeni k internetu. Vzhledem k výpadku online funkcí není známo, zda budete moci ve hře udělat nějaký pokrok. (VG247)

Právě vychází nová hra ze série Elder Scrolls, jen ne ta, kterou byste chtěli. Elder Scrolls: Castles je možné vyzkoušet v předběžném přístupu právě teď v obchodě Google Play. (VG247)

Vychytané herní mikrofony ALIAS PRO a ALIAS: Jak se SteelSeries povedl vstup do streamerských vod (PC Tuning)

Zdarma u Epic Games? Godlike Burger. Při pohledu na tuhle hru si jistě vzpomenete na éru kdy na Facebooku frčely hry.

Už teď se díky Talos Principle 2 cítím jako vědecký génius. Dvojka vypadá dost dobře. (Digital Trends, Engadget)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama