iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října

iPhone 15 se už nepřehřívají. Co nový Google Pixel? Meta AI se učila z příspěvků uživatelů #TYDEN 9. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

9. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Podvodníci se vydávají za České dráhy. Řítíme se do krize datových center. Netflix zdražující. Twitter pokračuje v likvidací médií, odkazy se nezobrazují.

Reklama

Marketing, komunikace

Campbell Brownová, viceprezidentka Meta pro mediální partnerství, prohlásila, že na podzim odstoupí z této funkce, ale zůstane jako konzultantka, protože Meta se stahuje ze zpravodajství. A pokud to média stále nepochopila, tak je čas to zopakovat. Meta o vás už nemá zájem. Vysála vás, přinutila vydat obrovské prostředky na množství nesmyslu a už vás nechce a nebude ukazovat fanouškům. (Axios)

Facebook se vzdává zpravodajství – ale ve skutečnosti to nikdy nemyslel vážně. Facebook vydavatelům stále nabízel nové a nové věci – a vydavatelé na ně stále sázeli. Až už nebylo na co sázet, ale ani za co sázet. (Fast Company)

Google má nové požadavky pro odesílatele e-mailů, kteří uživatelům služby Gmail zasílají více než 5 000 e-mailů denně, s platností od února 2024, včetně přidání tlačítka pro odhlášení jedním kliknutím. (Google)

X začíná odstraňovat náhledové titulky z příspěvků s odkazy na články a zobrazuje pouze hlavní obrázek a název domény. Elon Musk se o změně zmínil v srpnu 2023. Další rána pro média a kohokoliv, kdo doufá, že z Twitteru bude mít (vůbec nějakou) návštěvnost. Jde se ale samozřejmě přizpůsobit, byť to opět bude znamenat další náklady. (The Wrap)

X začíná odstraňovat náhledové titulky z příspěvků s odkazy
i Zdroj: PCTuning.cz
X začíná odstraňovat náhledové titulky z příspěvků s odkazy

Jak inzerenti reagují na komunitní poznámky X, které ovlivňují politickou reklamu a důvěru velkých značek včetně společností Apple, Samsung a Uber? „Jedná se o falešnou reklamu“: Reklamy na X jsou zpochybňovány kontextem čtenářů (WSJ)

Jak Reach používá komunity WhatsApp, kde má ~ 90 % míru otevření v 80 skupinách,  a kanály, které umožňují přístup většímu počtu lidí, ale oznámení jsou opt-in. Nutno dodat, že jakmile Meta zjistí, že něco takového funguje zadarmo, tak nasadí stejná opatření jako na Facebooku a Instagramu. Likvidační, pokud nebudete platit. (Press Gazette)


Bezpečnost, soukromí, právo

Otestoval jsem adaptér HDMI, který vyžaduje vaši polohu, údaje o prohlížení, fotografie a spamuje vás reklamami (404)

Upozornění FBI: Dvojité útoky #ransomware jsou na vzestupu a cílí na americké firmy v několika variantách.  „Během těchto útoků aktéři kybernetických hrozeb nasadili proti obětem dvě různé varianty ransomwaru z následujících variant: AvosLocker, Diamond, Hive, Karakurt, LockBit, Quantum a Royal,“ uvedla FBI v upozornění.(Hacker News)

Počet webů, které ověřují fakta, celosvětově klesá, protože platformy sociálních médií omezují dezinformační snahy  a falešný obsah vytvářený umělou inteligencí se na internetu daří. (New York Times)

Qualcomm varuje před třemi zranitelnostmi nultého dne ve svých ovladačích GPU a Compute DSP, které hackeři aktivně využívají při útocích. (BleepingComputer)

Looney Tunables: Nová chyba v Linuxu umožňuje zvýšení oprávnění v hlavních distribucích (Hacker News)

Přehled soudního procesu se Samem Bankmanem-Friedem, který začal 3. října výběrem poroty: sedm obvinění, hlavní svědci, pravděpodobné právní strategie a další informace. (Molly White)

MrBeast se ptá, zda jsou platformy sociálních médií „připraveny zvládnout vzestup deepfakes s umělou inteligencí“ poté, co v podvodné deepfake reklamě na TikToku, která byla mezitím smazána, byla použita jeho podoba. Odpověď na to je ve skutečnosti jednoduchá. Připraveny nejsou a je jim to zcela jedno. (NBC News)

Sony potvrdila únik dat, který postihl tisíce lidí v USA. Společnost informovala současné a bývalé zaměstnance a jejich rodinné příslušníky (přibližně 6 800 osob) o narušení kybernetické bezpečnosti, které vedlo k odhalení osobních údajů. (Bleeping Computer)

Francouzská policie po ročním vyšetřování sexuálních útoků zatkla pět bývalých manažerů společnosti Ubisoft, včetně kreativního ředitele a viceprezidenta pro redakční a kreativní služby. (Games Industry)

Nouzová aktualizace společnosti Apple opravuje nový zero-day používaný k hackování iPhonů. Ano, opět 0day. (Bleeping Computer)

Belgická zpravodajská služba sleduje logistické centrum společnosti Alibaba v Evropě na nákladním letišti v Liège, aby odhalila „možnou špionáž“ ze strany čínských subjektů. (FT)

Firma z Ostravy podivným způsobem vybírá peníze na těžce nemocné. Úřad o ničem neví. Dopřej léčbu vzbuzuje otazníky. Chybí transparentní účet, fotografie údajných pacientů pocházejí z komerčních fotobank, ale hlavně krajský úřad, který sbírky eviduje, o této aktivitě nic neví. (Novinky)

Americká Komise pro cenné papíry a burzy žaluje Elona Muska, aby ho přinutila vypovídat v rámci vyšetřování převzetí Twitteru v roce 2022 poté, co se Musk v září nedostavil k výpovědi. (Bloomberg)

Data v cloudu nemáte pod kontrolou. Existuje dobře citovaný argument, že cloudové společnosti jako Google, Apple, Amazon, Facebook a další jsou schopny chránit vaše osobní údaje mnohem lépe než vy. Ačkoli je tento argument naprosto pravdivý, lidé zřejmě zapomínají, že předávání dat třetím stranám je v první řadě příčinou mnoha problémů. (Karl Voit)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama