Nejzajímavější hry pro vaše mobily a tablety
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejzajímavější hry pro vaše mobily a tablety

Nejzajímavější hry pro vaše mobily a tablety | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 10. 2013 03:00 19

Seznam kapitol

1. Strategie 2. Chuťovky 3. Adventury 4. Arkády
5. Logické hry 6. Simulace / závodní hry 7. Akční hry 8. Sportovní hry / RPG

Chytré mobily a tablety dnes mají tolik výkonu, že si na nich můžete zapařit i náročné herní tituly. Tak proč se nezabavit třeba v autobuse? Vybrali jsme pro vás přes tři desítky titulů rozdělených podle žánrů, snad si vyberete alespoň jeden. Pokud máte lepší tipy, stačí je napsat do diskuse. Takže – instalujte a dobře se bavte!

Reklama

Cut the Rope: Time Travel

Hlavními postavičkami brilantní logické série Cut the Rope jsou hladové žáby, které mají tuze rády bonbóny. A ani třetí díl s podtitulem Time Travel z této základní premisy nevybočuje. Rozdíl je jen v tom, že se tu vedle sekání provazů, praskání bublinek, vyhýbání se bodákům a používání trampolín, budete muset pustit také do hrátek s časem. Na obrazovce najdete spínač, který v okamžiku doteku zmrazí veškeré dění kolem. A to je zatraceně zábavný prvek, který však může být ve spojení s několika dalšími překážkami zatraceně záludný. Podaří se vám i přesto nakrmit všechny žáby, aby jim nekručelo v břiše?

Sprinkle Islands

Tuhle hru spousta z nás toužebně vyhlížela celé dlouhé měsíce. A konečně jsme se dočkali. Původní Sprinkle byl neotřelou fyzikálně založenou logickou hrou, v níž bylo vaší cílem hasit požáry na variabilně posazených místech herních obrazovky. A Sprinkle Islands ve šlépějích svého předchůdce hrdě pokračuje. Modrý hasič s červeným kloboukem je prostě třída.

Amazing Alex

Angry Birds jsme sice do našeho výběru nezahrnuli, protože tyhle ptáky zná snad úplně každý, ovšem vzpomněli jsme si na perfektní logickou hříčku, která pochází z pera stejného tvůrce – Rovio Mobile. A jak už je u této společnosti zvykem, opět jde o trhák, který vás k vašim telefonům přiková na dlouhé hodiny. Amazing Alex je výborně hodnocenou logickou hrou, v níž je vaším úkolem skládat poličky, knihy, balónky a další vybavení Alexova pokojíčku tak, aby vyvolali řetězovou reakci, na jejímž konci se vám podaří předem určené předměty dostat na dané místo. Řešení některých levelů je skutečně ďábelské.

World of Goo

Nejdříve nás tihle titěrní fujtajblíci potrápili na našich počítačích a později se transformovali na naše mobilní zařízení, protože jejich princip po dotykovém ovládání přímo volal! World of Goo je další logická pecka, v níž stavíte malé kulaté potvůrky rozličných vlastností do různých tvarů tak, abyste splnili náplň mise. Na řadu tak přijde stavba padacího mostu, nebo věže, ale i mnohem záludnějších objektů a tvarů. Těšte se! Tohle je jedna z našich nejoblíbenějších her. Dočkáme se někdy jejího pokračování?

Pudding Monsters

Jelikož ve vývojářském studiu ZeptoLab logické hry skutečně umí, po perfektním Cut the Rope: Time Travel musíme v našem článku vzpomenout jejich druhý puzzle počin Pudding Monsters. V této hře se pokusíte pomoci malým rosolovitým příšerkám, které strašlivý mučitel uvěznil v ledničce. Jak toho docílíte? No přece seskupováním fujtajblíků do jednoho celku. Rosolovité příšerky přitom mají rozličné vlastnosti, které je potřeba naplno využívat. A rozmanitosti hry přispívá i bohaté prostředí, které je z velké části interaktivní (věci se ničí, ale také jsou zdrojem různých podružných akcí jako je množení potvůrek).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama