NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března

NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 3. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

SVB krachuje a je to velké. Google se bál AI chatbotů. Pinterest je novým rájem pedofilů. Musk se ztrapnil jako nikdy předtím. iMessage vs. WhatsApp. reddit jde do videa.

Reklama

Marketing, komunikace

Jos Avery se proslavil na Instagramu portréty. Pak se ale ukázalo, že nic nefotil a vše vytvořil v Midjourney AI. Hodně dlouho ale tvrdil, že je vyfotil s Nikon D810. A ke každé fotce přidával informace o lidech, které představují. Přímý výstup z MJ to nicméně není, součástí byla i kupa práce v Photoshopu. (Art News)

Jos Avery se proslavil na Instagramu portréty.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jos Avery se proslavil na Instagramu portréty.

Instagrameři s desítkami milionů sledujících používají ruské boty pro budování falešného publika. (Cybernews)

ElonMusk se rozhodl, že v sérií tweetů veřejně zesměšní zaměstnance společnosti s postižením. Poté co miliardář tvrdě narazil, došlo k omluvě. (Cybernews)

Dobrá zpráva pro YouTubery, pravidla pro klení byla po kritice upravena. (Google, Gizmodo)


Bezpečnost, soukromí, právo

Twitter Blue v EU znepokojuje dozorčí orgán kvůli nedostatečnému oznámení (Tech Crunch, Reuters)

TikTok oznámil projekt Clover a nastínil svůj plán, jak okouzlit evropské regulační orgány,  včetně uchovávání uživatelských dat na serverech v Evropě a umožnění auditu. (Politico)

Český NÚKIB ale TikTok rozhodně neokouzlil. Vydal varování, že aplikace představuje bezpečnostní hrozbu.  Zákaz u (zejména) povinných subjektů dle ZKB to (prozatím) neznamená. (NÚKIB). V české Armádě je TikTok zakázaný už delší dobu.

➡️ Důležitá otázka je, dá se, s ohledem na nedávné varování NÚKIB, používat TikTok bezpečně?

Musk prohlásil, že Twitter bude nyní dočasně pozastavovat všechny účty, u nichž bude zjištěno, že se „opakovaně dopouštějí hrubého zneužívání“ DMCA. Reaguje přitom na spor mezi @NightLights_AM a @Rainmaker1973, kde ten druhý použil jedno video toho prvního, byť s uvedením zdroje. První neváhal a podal DMCA (což vedlo k zablokování účtu druhého) a okamžitě začal požadovat peníze. Tvrdé, ale co vlastně bránilo druhému účtu v retweetu originálu? Pokud by snad Musk skutečně zajistil, že DMCA nebude masově zneužíváno, bylo by to skvělé. Ale Musk něco takového zajistí těžko. (Ars Technica)

Bezpečnostní výzkumník zřejmě vystopoval polohu bývalého vysokého úředníka Bidenovy administrativy. Ten používal AllTrails, populární turistickou aplikaci s více než 30 miliony registrovaných uživatelů. Vidět jsou návštěvy Bílého domu, ale i to kde dotyčný nejspíš bydlí. (Vice)

  • Jak nastavit soukromí ve fitness aplikaci nebo u fitness hodinek či náramků? (365tipů)

Cerebral sdílela soukromé zdravotní informace, včetně hodnocení duševního zdraví, více než 3,1 milionu pacientů V USA s inzerenty a sociálními médii, jako jsou Facebook, Google a TikTok. Předány byly i konkrétní údaje jako jména, telefonní čísla, e-mailové adresy, data narození, IP adresy a další demografické údaje. (Tech Crunch, Cerebral PDF)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama