TITAN X 12GB: projekt maximální výkon povolen!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek TITAN X 12GB: projekt maximální výkon povolen!

TITAN X 12GB: projekt maximální výkon povolen! | Kapitola 10

Jan Holub

Jan Holub

9. 9. 2015 12:00 81

Seznam kapitol

1. O výkon jde přece vždy až v první řadě! Válka s TDP 2. Flashování GM–200 a posunutí limitu TDP 3. Řešení jménem EVGA 4. Příprava před montáží chladiče 5. Demontáž referenčního chladiče
6. Montáž nového chladiče, stavba „sendviče“ 7. Poslední díl skládačky, chladič 8. Overclocking, 3DMark 9. Hry. Mini-srovnání referenčního Titan X vs „mkII“ 10. Zhodnocení přínosu přestavby

Dnes se podíváme na přestavbu referenčního Gigabyte Titan X na faceliftovanou a přetočenou verzi „mkII“. Pokud jste zvědaví, jaká úskalí skrývá taková výměna referenčního chladiče za výkonný ACX 2.0 od EVGA či flashování Biosu, který posune limity spotřeby, a zda se přestavba nakonec vyplatila, jste na správné adrese.

Reklama

Myslím, že přestavbu referenčního Titan X na vlastní výkonovou variantu „mkII“  bych mohl srhnout jako úspěšně dokončený projekt.

Přínos vyššího FPS po přetaktování GM-200 ve hrách je vysoký a například ve Witcher 3 na maximálních detailech i s Nvidia Hair Works zapnutou, znamenal přechod hry ze zóny „sotva hratelné“ do „plně hratelné“ (s G-Sync).

Hlučnost hodnotím jako bezproblémovou a výrazně tišší než referenční chladič, dokud si nepovolíte vyšší voltáž, TDP a takty. V momentě, kdy provedete takovou úpravu jakou jsme si dnes popsali, se hlučnost značně zvýší. Úroveň hluku pak připomíná o málo lepší referenční chladič.

Doporučuji tedy každému, kdo by chtěl podobnou úpravu provést, aby raději zvolil chlazení na bázi vody. Evga například nabízí AIO pro Titan X také.

TITAN X 12GB: projekt maximální výkon povolen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se ptáte na teploty, nepřekračují hranici 72 °C díky manuálnímu zásahu do řízení otáček ventilátorů.

Celkově jsem s výkonem velice spokojený. Chtěl jsem mít v PC jen jednu grafickou kartu a moc jsem si přál dostatečný výkon na hraní ve 1440p v maximálních detailech. Myslím, že s "mkII" se mi to podařilo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama