Asus Crosshair V Formula-Z — poslední deska s AM3+
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Asus Crosshair V Formula-Z — poslední deska s AM3+

Asus Crosshair V Formula-Z — poslední deska s AM3+ | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

27. 9. 2012 03:00 13

Seznam kapitol

1. Poslední mohykáni .. 2. Testovací sestava 3. Představení 4. Vlastnosti desky 5. Specifikace a software 6. Bližší pohled na desku
7. Detaily desky, čipy 8. Napájení desky (popis) 9. Napájení desky (praxe) 10. BIOS desky 11. Přetaktování 12. Hodnocení desky

Dnešní recenze bude v několika směrech unikátní, testujeme totiž poslední AM3+ desku, co kdy Asus uvede. Ano, éra AM3+ již brzy skončí a s ní i řada procesorů do této patice. Kromě rozloučení s AM3+ vám ale hlavně ukážeme možnosti desky s procesorem AMD FX-8300, přicházejícím nástupcem Bulldozeru s jádrem Piledriver!

Reklama

Pro dnešní test jsem použil podobnou sestavu komponent jako už několikrát, jen vzhledem k platformě adekvátní procesor (tedy dva různé). V prvé řadě jde o dosud nevydaný, osmijádrový AMD FX procesor. Pro některé dílčí testy a doměření zapomenutých záležitostí jsem použil i AMD FX-8150. Paměti jsem využil různé, zejména 2GB moduly Kingston DDR3-2333 MHz. Pro klasické testy jsem využil luxusního chladiče Noctua.

Asus Crosshair V Formula-Z — poslední deska s AM3+
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus Crosshair V Formula-Z — poslední deska s AM3+
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako hlavní grafická karta pro testy výkonu a přetaktování posloužila referenční GeForce GTX 680. Pro taktování jsem použil nenáročnou GeForce 7100 GS. Celou sestavu napájel zdroj Antec 1200W a operační systém Windows 7 x64 Ultimate byl nainstalován na SSD disku Intel nebo na SATA disku WD. Kromě procesorů, pamětí a grafik jsem na sestavě nic neměnil, vše bylo během testů totožné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama