Euro Truck Sim. 2 – Pobaltí: na Highwayi číslo jedna...
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Euro Truck Sim. 2 – Pobaltí: na Highwayi číslo jedna...

Euro Truck Sim. 2 – Pobaltí: na Highwayi číslo jedna...

Jan Schrenk

Jan Schrenk

19. 12. 2018 03:00 10

Seznam kapitol

1. Nastupovat 2. ETS2 a jeho předskokani 3. Původní vs. rozšířený obsah 4. Poněkud mrtvé prostředí 5. Co mi na současném stavu ETS2 vadí? 6. Kam do budoucna?

Fandům silničních kolosů a nekonečných dálnic se v nedávné době otevřely dveře do nového světa. Po pracovních výletech v Euro Truck Simulatoru 2 do zemí střední Evropy, Francie, Itálie a Skandinávie do již tak obrovského prostoru přibyly další země. A je jich hned pět!

Reklama

Sérii Euro Truck Simulator (ETS) mám moc rád. Vlastně bych asi mohl říci více než rád. Když je někdo úchyl přes simulátory všeho druhu, tak mu nemůže být lhostejná produkce ani osud firmy, jenž se na simulátory takhle moc zaměřuje.

Má první vzpomínka na jízdu nákladním autem sahá do roku 1989, kdy během stěhování do krásného jihočeského města Prachatice vzali malého caparta na chvilku do kabiny staré stěhovací Liazky. Od té doby po jízdě se skutečně velkým náklaďákem ale jen tiše toužím.

Euro Truck Sim. 2 – Pobaltí: na Highwayi číslo jedna...
i Zdroj: PCTuning.cz

A když už se konečně naskytne příležitost si v kabině trucku projet Evropu a třeba si ho i na nějaké opuštěné polňačce na chvilku zařídit, tak… tak musím nutně být v práci. @#$%!!! Zjistil jsem totiž, že si člověk mnohem snáze splní sen řídit letadlo, než ten o řízení trucku či lokomotivy. Naštěstí pro naplnění našich úchylek jsou tu právě takové společnosti jako SCS. A ty těm divným lidem, jako jsem já, umožní žít a naplňovat svůj virtuální život plný náročných povinností. Občas si říkám: Proč si tak rád hraju na něco, co by většina jiných nikdy nechtěla dělat? Odpovědí budiž snad jen můj vrozený masochismus.

Historická vsuvka

Člověk, jenž nezná svou historii, bude dříve nebo později nucen si ji prožít znovu. Již v samotném názvu ETS2 historii cítíme. Nechápejme ji ale tak, že před ETS2 muselo být jen nějaké ETS1, ona ta historie totiž ve skutečnosti byla mnohem košatější. Již na samém počátku milénia se tým z SCS dostal k sérii „Hardtruck“. Tuto hru ale původně vyvíjela ruská společnost SoftLab, ale od roku 2002 ji převzali právě SCS. Sám matně vzpomínám na to, jak moc jsem změnu vnímal a že se mi nové podání od SCS líbilo pramálo. Původní Hardtruck byl o závodění s náklaďáky. Nabrali jste zásilku a pelášili jste bez omezovače po OBROVSKÉ mapě. Na té jste navíc mohli objevovat skryté cesty, ujížděli policii a hlavně, chování trucků mi přišlo na svou dobu pěkně zpracované. Graficky se sice nejednalo o kdovíjaké orgie, ale pocit, že řídíte mnohatunové monstrum, na ten si vzpomínám.

Pak sérii dostali do rukou SCS, odebrali evropské náklaďáky, odebrali závodění a…tak nějak mi to přestalo chutnat. Muselo uběhnout dalších X let, než nová značka a snad nějaký letmý screenshot kdesi vzbudil mou zvědavost. „Pořídil“ jsem si kopii v té době nového Euro Truck Simulatoru a začal svou přítelkyni štvát zabíjením času na německých dálnicích.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama