Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů  #TYDEN  6. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu

Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

6. 11. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kanada zakazuje WeChat a Kaspersky. Sam Bankman-Fried, zakladatel kryptoměnové burzy FTX, byl uznán vinným. Respekt se osamostatnil. 85 % Američanů vlastní alespoň jednu fyzickou knihu

Reklama

Sociální sítě

Adam Mosseri říká, že Threads pracuje na API, přestože se obává, že „to bude znamenat mnohem více obsahu od vydavatelů a ne o moc více obsahu od tvůrců“. Adam Moseri je nejzajímavější tím, jak vůbec nerozumí tomu jak sociální sítě fungují a mohou být úspěšné. Bez API jsou totiž právě tvůrci nahraní. (TechCrunch)

Pohled na tvrdý pravicový příklon X, který kdysi sloužil jako centrum zpráv v reálném čase a globální debaty, a na to, jak by politický posun mohl zintenzivnit obchodní potíže. (Washington Post)

Preference US teenagerů v oblasti sociálních médií se nemění, vede TikTok. Snapchat zůstává druhou nejoblíbenější platformou teenagerů. Instagram je oblíbený pro méně než čtvrtinu (23% podíl) dotázaných teenagerů. Facebook však zcela ztratil svou přitažlivost. Je oblíbený pro pouhá 2 % dotázaných teenagerů. (Marketing Charts)

Elon Musk říká, že příspěvky X opravené komunitními poznámkami budou „nezpůsobilé pro podíl na příjmech“, aby se „maximalizovala motivace k přesnosti nad senzacechtivostí“. Těšte se na ještě větší válčení v komunitních poznámkách. Jak jde o peníze … (Tech Crunch)

Meta plánuje nabídnout uživatelům Instagramu a Facebooku v EU, EHP a Švýcarsku možnost bez reklam za 9,99 EUR (nebo 12,99 EUR při nákupu v aplikaci) měsíčně, vedle bezplatného přístupu s reklamami. (Bloomberg)

LinkedIn představuje chatbota s umělou inteligencí GPT-4, který má sloužit jako „kouč uchazečů o zaměstnání“ a je k dispozici uživatelům Premium, a uvádí, že platforma má nyní více než 1 miliardu členů. Bohužel stále trvá udávání počtu členů, tedy založených účtů, nikoliv počtu aktivních uživatelů jak je to všude jinde. (CNBC)


Startupy a ekonomika

S blížícím se termínem dokončení akvizice společnosti Broadcom začalo propouštění ve společnosti VMware (Insider)

USA se v prvním pololetí přiblížily 100 milionům placených hudebních předplatných. ~6 milionů nových předplatných v první polovině letošního roku představuje více než 6% meziroční nárůst. (Marketing Charts)

Western Digital se po krachu fúze Western Digital-Kioxia plánuje rozdělit na dvě společnosti, které se zaměří na pevné disky a flash paměti.(Reuters)

Značky odstraňující reklamu ze zpravodajství o kritických událostech, jako je válka mezi Izraelem a Hamásem, vedou k neefektivní monetizaci zpravodajství vydavatelů těchto zpravodajských cyklů. Což opět ukazuje na zásadní problém, financování média z reklamy je dlouhodobý problém. (Medialyte)

Samsung hlásí za 3. čtvrtletí meziroční pokles tržeb o 12 % na ~50 miliard dolarů, pokles čistého zisku o 40 % na ~4,1 miliardy dolarů oproti 86% poklesu ve 2. čtvrtletí 2023 a provozní ztrátu divize čipů ve výši ~2,78 miliardy dolarů. (Bloomberg)

Od výsledků za 3. čtvrtletí 3. srpna klesly akcie společnosti Apple o 11 % a smazaly hodnotu téměř 400 miliard dolarů, což je první rok od roku 2015, kdy se AAPL mezi WWDC a výsledky za 4. čtvrtletí propadl. (WSJ)

Společnost Palo Alto Networks získává za 400 milionů dolarů firmu Dig Security z Tel Avivu, která pomáhá organizacím sledovat cloudová aktiva. (Tech Crunch)

WeWork plánuje podat žádost o bankrot podle kapitoly 11 již příští týden. WE po hodinách klesá o více než 40 %. Dřívější miláček médií a venture kapitálu s astronomickým ocenění (47 miliard dolarů) míří do propadliště dějin. (WSJ)

Influencer marketing startup Lafluence koupil digitální agenturu WeDigital. (tisková zpráva)

AMD 3. čtvrtletí: tržby meziročně vzrostly o 4 % na 5,8 miliardy dolarů oproti odhadovaným 5,7 miliardy dolarů, čistý zisk meziročně vzrostl o 353 % na 299 milionů dolarů, tržby z datových center zůstaly na stejné úrovni 1,6 miliardy dolarů a prognóza tržeb za 4. čtvrtletí je pod odhady. (Reuters)

Condé Nast plánuje snížit počet svých zaměstnanců o ~5 %, tj. o ~270 zaměstnanců, s odvoláním na tlak na digitální reklamu, pokles návštěvnosti sociálních médií a změnu chování publika. (New York Times)

CRM platforma HubSpot plánuje převzít poskytovatele dat B2B Clearbit, 🔀 který má více než 400 tisíc uživatelů a více než 1 500 firemních zákazníků a v lednu 2019 byl oceněn na 250 milionů dolarů. (TechCrunch)

Apple hlásí meziroční pokles tržeb za 4. čtvrtletí o 1 % na 89,5 miliardy dolarů oproti odhadovaným 89,3 miliardy dolarů, čistý zisk vzrostl o 11 % na 22,9 miliardy dolarů, tržby v Americe vzrostly o 0,8 % na 40,1 miliardy dolarů, tržby v Evropě klesly o 1,5 % na 22,5 miliardy dolarů. (Apple)

Elon Musk tvrdí, že Starlink je z hlediska peněžních toků rentabilní. V roce 2021 Musk prohlásil, že se SpaceX oddělí a Starlink uvede na burzu, jakmile budou její peněžní toky dostatečně předvídatelné. (Reuters, Bloomberg)

Cloudflare hlásí meziroční nárůst tržeb za 3. čtvrtletí o 32 % na 335,6 milionu dolarů oproti odhadovaným 330,5 milionu dolarů a předpovídá, že tržby za 4. čtvrtletí budou nižší než odhady. (Reuters)

BuzzFeed hlásí za 3. čtvrtletí meziroční pokles příjmů o 29 % na 73,3 milionu dolarů, meziroční pokles příjmů z reklamy o 35 % na 32,6 milionu dolarů, čistou ztrátu 13,9 milionu dolarů, což je méně než ve 3. čtvrtletí 2022, a předpokládá příjmy za 4. čtvrtletí ve výši 99 až 110 milionů dolarů. (Buzzfeed)


E-knihy a podcasty

Průzkum YouGov mezi 29 397 Američany: 85 % vlastní alespoň jednu fyzickou knihu, 20 % vlastní jednu až 10 knih, 14 % vlastní 11 až 25 knih a 13 % vlastní 26 až 50 knih. 9 % uvedlo, že vlastní více než 100 elektronických knih. (YouGov)

KKR dokončuje akvizici společnosti Simon & Schuster za 1,62 miliardy dolarů (New York Times)

Rozhovor s ředitelem podcastů časopisu The Economist Johnem Prideauxem o tom, že všechny podcasty časopisu, s výjimkou největšího, The Intelligence, byly umístěny za paywall. (PressGazette)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. Jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama