Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů  #TYDEN  6. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu

Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

6. 11. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kanada zakazuje WeChat a Kaspersky. Sam Bankman-Fried, zakladatel kryptoměnové burzy FTX, byl uznán vinným. Respekt se osamostatnil. 85 % Američanů vlastní alespoň jednu fyzickou knihu

Reklama

Umělá inteligence

Někteří umělci, kteří se snažili pomocí formuláře společnosti Meta vymazat své údaje z tréninkových dat umělé inteligence, tvrdí, že tento proces je frustrující. Jeden z nich jej označuje za „falešný PR trik“. Těžko to může být něco jiného, toto je typický přístup Facebook a změna jména na Meta nic nového nepřinesla. (Wired)

Padělky od umělé inteligence týkající se války mezi Izraelem a Hamásem byly omezené a nepřesvědčivé, ale možnost, že takové padělky kolují, vede některé k odmítání pravého obsahu. (New York Times)

Uživatelé ChatGPT Plus hlásí, že byla přidána funkce „Všechny nástroje“ a funkce pro analýzu dokumentů jako PDF, což může odsunout na vedlejší kolej pluginy ChatGPT třetích stran. (Search Engine Journal)

Generativní AI? Kde všude můžete vytvářet obrázky. MidJourney, Stable Diffusion, Dall E a další (365tipů)

Andrew Ng, který učil Sama Altmana na Stanfordu a spoluzaložil Google Brain, tvrdí, že velké technologické společnosti lžou o vymírání následkem AI, aby vyvolaly přísnější regulaci konkurentů. (Financial Review)

Deník The Guardian tvrdí, že jeho pověst byla poškozena poté, co agregátor zpráv Microsoft Start umístil anketu o úmrtí ženy vygenerovanou umělou inteligencí vedle článku o této ženě. Poučení je stále stejné, na výstupy z AI je nutné dohlížet (The Guardian)

OpenAI, Meta a další podepsali nezávazný dokument, který má umožnit USA, Velké Británii a dalším zemím s výjimkou Číny testovat jejich nejnovější modely umělé inteligence z hlediska národních bezpečnostních rizik (FT)


Software

Microsoft vydává aktualizaci Windows 11 2023, která nahrazuje Chat službou Microsoft Teams. Velké funkce jako Copilot a Malování s umělou inteligencí přišly v září (The Verge)

Microsoft: Windows Copilot způsobuje přeskakování ikon na ploše mezi displeji (BleepingComputer)


Mobilní aplikace

V Pásmu Gazy se v sobotu v důsledku rozšiřování pozemních operací izraelské armády zhroutily internetové a telefonní služby , což z velké části přerušilo komunikaci pro 2,3 milionu obyvatel. (AP)

Někteří reportéři v Gaze jsou schopni poskytovat sporadické informace prostřednictvím satelitního spojení, protože výpadek komunikace od 27. října odřízl Gazu od světa. (Axios)

Majitelé Pixelů používající funkci více profilů tvrdí, že jejich zařízení se stávají „nepoužitelnými“ kvůli chybě systému Android 14, která jim blokuje úložiště zařízení. (ArsTechnica)

Recenze Android 14: pro spotřebitele nepříliš zajímavá verze s lehce přizpůsobitelnou zamykací obrazovkou a vylepšenou funkčností tlačítka zpět (ArsTechnica)

V Google Play byly objeveny škodlivé aplikace pro Android, které si stáhly miliony uživatelů (TechSpot)

Pořízeno iPhonem: Zákulisí děsivě rychlé události společnosti Apple (MacStories)

Google a Match Group oznámily, že dosáhly dohody v antimonopolním sporu týkajícím se obchodů s aplikacemi. Google umožní Match zavést do 31. března 2024 možnosti účtování od třetích stran. (TechCrunch)

Nizozemský regulační orgán v červenci rozhodl, že poplatky společnosti Apple za předplatné některých aplikací porušují antimonopolní zákony EU poté, co společnost Apple nabídla snížení svého podílu z 30 % na 27 %. (Bloomberg)


Hry

Recenze hry Alan Wake II: Mistrovské hororové dílo (Mashable)

Microsoft uživatelům Xboxu vzkazuje, že od 12. listopadu nelze používat neautorizované příslušenství třetích stran. Podle zdrojů Microsoft plánuje rozšířit schvalovací program. (Windows Central)

Co se to sakra děje s videohrami? | Analýza (Games Industry.biz)

Bungie zrušilo okolo 100 pracovních míst poté, co vedení společnosti uvedlo, že příjmy společnosti byly o 45 % nižší, než se předpokládalo za celý rok, s odkazem na pokles popularity hry Destiny 2. (Bloomberg)

Ubisoft brzy vypne servery u deseti her. Rozhodnutí se týká například několika dílů série Assassin’s Creed (Hrej)

Microsoft plánuje zrušit bezplatnou výhodu Xbox Game Pass Ultimate pro většinu zaměstnanců v lednu 2024. Phil Spencer řekl, že o tom nevěděl a že se tím zabývá. Jde o možná až 238 tisíc zaměstnanců, kteří budou moci získat Game Pass se slevou. (The Verge)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama