Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů  #TYDEN  6. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu

Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

6. 11. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kanada zakazuje WeChat a Kaspersky. Sam Bankman-Fried, zakladatel kryptoměnové burzy FTX, byl uznán vinným. Respekt se osamostatnil. 85 % Američanů vlastní alespoň jednu fyzickou knihu

Reklama

Marketing, komunikace

Teenageři milují LinkedIn Pro některé středoškoláky vyhořelé z FOMO a nástrah konzumu je tato síťová platforma „způsobem, jakým by sociální média měla být“. (The Cut)

Nová ochrana Gmailu pro bezpečnější a méně spamovou schránku. Od roku 2024 budeme od odesílatelů hromadných e-mailů vyžadovat ověřování jejich e-mailů, umožníme snadné odhlášení odběru a nepřekročíme prahovou hodnotu nahlášeného spamu. (Google)

Meta dostala 30 dní na to, aby přestala používat název Threads od společnosti, která si ho před 11 lety chránila ochrannou známkou. Klasický souboj Davida a Goliáše, jak to asi dopadne? (TechSpot)

Šéfové HBO používali „tajné“ falešné účty k trollingu televizních kritiků. Casey Bloys nařídil svým zaměstnancům, aby vytvořili falešné účty, na kterých by se mohli kritikům vysmívat, vyplývá z textových konverzací, které v rámci nové žaloby prověřil časopis Rolling Stone. (Rolling Stones)

EDPB nařizuje irskému úřadu DPC, aby zakázal společnosti Meta používat osobní údaje pro behaviorální reklamy v členských státech EU a zemích Evropského hospodářského prostoru. (iApp)

Spropitné předem? A bez spropitného si počkáte na dodávku déle? Jak originální. DoorDash testuje upozornění pro zákazníky, že doručení objednávek bez spropitného může trvat déle, protože řidiči si vybírají, které objednávky přijmou. (The Verge)


Bezpečnost, soukromí, právo

Apple opravila starou chybu v systému iOS, která umožňovala blízkým bezdrátovým směrovačům shromažďovat skutečné adresy MAC, i když je povolena privátní adresa Wi-Fi, a to i v režimu uzamčení. (Ars Technica)

Zranitelnost SQL Injection pro D-LINK DAR-7000 device umožňuje útočníkovi získat administrátorská oprávnění (GBHackers)

O statisíce korun přišli lidé na Vysočině. Uvěřili podvodným telefonátům o údajném napadení svého bankovního účtu. K okrádání lidí podvodníci využívají i bitcoinmat, který asi měsíc funguje v Jihlavě. (iDnes)

Výzkum podrobně popisuje, jak lze zranitelnosti v signalizačních protokolech používaných mobilními operátory pro mezinárodní roaming zneužít ke geolokaci zařízení. (The Citizen Lab)

Phishing vydávající se za nezaplacený Netflix. Nic revolučního, ale zcela jistě najde oběti. Připraví je o přístup k Netflixu i údaje platební karty. (POOH.cz)

Zpráva spojuje ChatGPT s 1265% nárůstem počtu phishingových e-mailů. Zpráva SlashNext State of Phishing Report 2023 odhalila znepokojivý trend v oblasti kybernetické bezpečnosti. 1265% nárůst škodlivých phishingových e-mailů od 4. čtvrtletí 2022. (Info Security)

Americká Komise pro cenné papíry a burzy obvinila společnost SolarWinds, že nezveřejnila údajná selhání kybernetické bezpečnosti před narušením ze strany podezřelých ruských hackerů, které začalo již v roce 2019. (Washington Post)

Novináři Forbesu tvrdí, že některé zdroje jim odmítají poskytnout citlivé informace kvůli novému údajnému vlastnictví Forbesu ruským podnikatelem Magomedem Musajevem. (Semafor)

Stoupající obliba LinkedIn ve firemním prostředí dělá z této sociální sítě lákavý nástroj pro hackery. Mohou se tak velmi často dostat do firemního prostředí, využít sociálního inženýrství, phishingu a dalších nástrojů. Varování od Thein Security (tisková zpráva)

Boeing vyšetřuje kybernetický incident, který ovlivnil její obchod s díly a distribucí, několik dní poté, co LockBit oznámili krádež „obrovského množství“ svých dat. (Reuters)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama