TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 1. 2014 03:00 41

Seznam kapitol

1. 10. místo 2. 9. místo 3. 8. místo 4. 7. místo 5. 6. místo
6. 5. místo 7. 4. místo 8. 3. místo 9. 2. místo 10. 1. místo

Postapokalyptická tematika ve videoherním průmyslu nabírá v posledních letech na obrátkách. I když jde o námět nesmírně atraktivní, ne každá hra jej dokázala vytěžit do mrtě a vedle vzkazů o konci světa či zakládání nové civilizace nás i bavila. Zaměříme na špičku ledovce – TOP 10 her s postapokalyptickou tematikou.

Reklama

Borderlands

Akční Borderlands jsme do našeho žebříčku museli zařadit, i přestože nám nepřináší postapokalyptický svět v tom pravém slova smyslu. Příběh hry nás totiž zavádí na planetu Pandora, kam se spousta lidí uchýlila kvůli zvěstem, že se na ní nacházejí vzácné minerály. Jenže nenašli nic a tak se rozhodli planetu opustit – tedy až na pár snílků a čtyři hlavní postavy, které mají na Pandoře trošku jiné cíle.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Svalovec Brick na Pandoře hledá svou sestru, lover Mordecai pátrá po muži ze své minulosti, voják Roland je na cestě za pomstou a siréna Lilith hledá svou kolegyni. Problém je, že na Pandoře začalo jaro, všudypřítomný led začíná roztávat a z něj se na povrch vynořují hrůzostrašné příšery.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní hrdinové naštěstí nejsou žádná párátka. Na začátku hry má každý jednu speciální dovednost (třeba zneviditelnění nebo vyvolání kulometné věže), k nimž postupem času přibývají i další praktické vlastnosti a dovednosti. Borderlands totiž není prachobyčejnou střílečkou, ale najdeme zde i silné prvky RPG.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotný vývoj postav a frenetická akce by však na osmé místo našeho žebříčku nestačily. Pro Borderlands ale mluví i spousta zajímavého lootu, kopec osobitého humoru, působivá cel-shadingová grafická stylizace a nakonec i fakt, že tato hra nám přinesla jeden z nejlepších kooperativních multiplayerů vůbec.

Minulý rok nám vývojářské studio Gearbox Software přineslo pokračování Borderlands, které taktéž slavilo značné úspěchy. Pokud byste se o Borderlands 2 chtěli dozvědět více, přečtěte si naši recenzi. Claptrap forever!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama