TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 1. 2014 03:00 41

Seznam kapitol

1. 10. místo 2. 9. místo 3. 8. místo 4. 7. místo 5. 6. místo
6. 5. místo 7. 4. místo 8. 3. místo 9. 2. místo 10. 1. místo

Postapokalyptická tematika ve videoherním průmyslu nabírá v posledních letech na obrátkách. I když jde o námět nesmírně atraktivní, ne každá hra jej dokázala vytěžit do mrtě a vedle vzkazů o konci světa či zakládání nové civilizace nás i bavila. Zaměříme na špičku ledovce – TOP 10 her s postapokalyptickou tematikou.

Reklama

Wasteland

Společně se třetím místem našeho žebříčku jsme se dostali i do vzdálené minulosti, konkrétně do roku 1988, kdy Wasteland vyšel pod hlavičkou vydavatele EA pro PC, Amigu II a Commodore 64. V mnoha ohledech se jednalo o nadčasovou hru, díky čemuž si získala širokou fanouškovskou základnu.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Hráč ovládal skupinu vojáků, která si říkala Desert Rangers. Tato skupina hrdinů měla za úkol vyšetřit probíhající nepokoje v jadernou válkou poničeném jihozápadu USA a vedle toho najít skupinky přeživších. Postupem času však hráči narážejí na mnohem důležitější úkol – ochránit skupinky přeživších před šílencem, který si vzal do hlavy, že je v zájmu čistoty rasy všechny tyto přeživší zabije.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

V boji proti zlu jste mohli využívat rozličné vlastnosti jednotlivých postav (atributy síly, inteligence a štěstí) a jednotlivé situace jste tak mohli řešit rozdílně.  Tak například zamčené dveře jste mohli překonat prostřednictvím paklíčů, výstřelu z rakety, použitím paklíčů, páčidla,  nebo hrubé síly.

TOP 10 videoher s postapokalyptickou tematikou
i Zdroj: PCTuning.cz

I když výše zmiňované prvky na jedinečnosti Wastelandu měly lví podíl, nejdůležitější vlastností Wastelandu byla skutečnost, že tato hra jako první přinesla otevřený herní svět, který reflektoval výsledky vašeho předchozího konání. Díky tomu hráči po vstupu do již vybité lokace nemuseli čelit obnoveným nepřátelům, ale místo našli v takovém stavu, v jakém ho předtím opustili. Za podobu jedné z nejočekávanějších her příštího roku – Zaklínače, proto můžeme tak trochu vděčit i Wastelandu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama