Zadek v teple za paušál aneb když už vám nepatří ani sedačky v autě
i Zdroj: bmw.cz
Zábava Článek Zadek v teple za paušál aneb když už vám nepatří ani sedačky v autě

Zadek v teple za paušál aneb když už vám nepatří ani sedačky v autě | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 7. 2022 12:30 35

Seznam kapitol

1. Platit jednou nestačí 2. Výbava v ceně, používání ne 3. Pronájem už neprodáte 4. Pod dozorem 5. Svět patří jim

Kdo od začátku návrhu nemyslí na monetizaci, je zk...rvený idiot – tak nám to vysvětlil John Riccitello, bývalý šéf Electronic Arts a současný CEO Unity. Svá slova později mírnil, což ale neznamená, že dnes myšlenka monetizace za každou cenu neovládá myšlení mnoha výrobců a vývojářů.

Reklama

Všichni nás cpou do trvale propojené budoucnosti. Nainstalovat si Windows pouze s místním účtem je dnes složitější než dříve – přitom se najde dost lidí, kteří nemají zájem používat cloudové účty a sdílením fakticky exponovat svá data třetí straně. Nejsem osobně nadšený z trvale připojených zařízení – tedy z těch, kde je nemám možnost kontrolovat a jsem fakticky vydán na milost a nemilost výrobci, který je kontroluje za mě.

I relativně solidní výrobci, kteří se snaží chránit soukromí zákazníků a poskytují dlouhou podporu zdarma, jako je Apple, mají u mě několik nepěkných zářezů: Je opravdu těžké zapomenout na ukončení podpory 32bit aplikací, která mě jedním vrzem připravila o pěkně velkou část knihovny her bez jakékoliv náhrady. A teď si vezměte, že se podobné možnosti dostanou do rukou někomu, kdo myslí jen na zisk, jen a jenom na zisk – bude se z nás pokoušet vyškrabat poslední euro či dolar.

Myslím, že tohle není naposledy, kdy vidíme podobnou snahu – a že přijde ještě spousta uživatelských rebelií a pěkných pár soudních sporů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama