Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě?   #TYDEN  31. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října

Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Elon Musk koupil Twitter. Je to tak 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Alex Jones musí platit. Shutterstock se spojil s OpenAI. Web3 je spiknutí rizikového kapitálu. Twitter přichází o nejvíce aktivní uživatele. Nová verze Memtest86+. Adidas se rozloučil s Kanye West.

Reklama

Marketing, komunikace

Apple nově chce 30% podíl z nákupu reklamy či dosahu na sociálních sítích uskutečněného v aplikacích. Dost zásadní problém pro aplikace používané marketéry pro správu sociálních sítí i pro samotné sociální sítě (tam je to trochu nejasné, možná do toho nespadají). Nový požadavek ale skutečně znamená, že aktivovaný boost příspěvku na Facebooku či Instagramu musí vést k odvodu 30 % do kasy Apple.

Cílit v SEO na klíčová slova s nulovým provozem? Ale jasně že ano, nulu mají zpravidla jenom v nástrojích kde se na ně díváte.  V realitě mohou mít desítky až stovky příchodů měsíčně a při dostatečném množství slov získáte nezanedbatelnou návštěvnost. Užitečná analýza.

Lego má problém, chce „sběratelské“ minifigurky schovat do recyklovatelné lepenkové krabice místo plastikového sáčku. Sběratelé se bouří. Do sáčku sice nevidí, ale prohmatáním mohou odhadovat, co je vevnitř, a nekupovat zajíce v pytli. 

Apple v App Store přidalo reklamní pozice, zaplavují je sázkové aplikace a vývojáři si stěžují, že se objevují přímo u jejich aplikací.

Poté, co Apple vyvolal nevoli reklamou na sázkové aplikace, došlo k pozastavení jejich zobrazování. 

Adidas se rozloučil s Kanyem Westem a vůbec nejde o málo peněz.  Důvod? Antisemitské výroky, za které už Kanye má ban na sociálních sítích. Nepoučitelný.


Bezpečnost, soukromí, právo

První román spoluvytvořený umělou inteligencí má problém. Americký úřad pro autorská práva oslovil autorku, že chce odebrat registraci a důvodem má být to, že „vizuální dílo má být podstatně tvořeno člověkem, aby mohlo být chráněno“. Vizuální část románu Krish Kashtanové vytvořila Midjourney AI.

McAffee objevili na Google Play adware aplikace stažené ve více než 20 milionech případů. DxClean slibující zrychlení mobilu (ve skutečnosti zpomaloval), několik provedení svítilen (velmi oblíbené tvůrci malware/adware) a různorodé další neškodně vypadající „aplikace”. Adware v této podobě se využívá k podvodnému klikání na reklamy. Vydělávají tím peníze. 

Microsoft nechal volně přístupná data s informacemi o firemních zákaznících. Data unikla, jsou mezi nimi i české firmy a instituce. Kdo tam (a nejenom tam) je lze „zjišťovat“ na socradar.io/labs/bluebleed 

Apple potvrdil, že plně záplatované jsou pouze poslední verze operačních systémů. A také vysvětluje, co je to upgrade (aktualizace plného čísla verze) a update (aktualizace desetinných čísel verze).

Máte starší PSD s některými barvami od Pantone? Možná o ty barvy přijdete. Adobe změnilo licencování a budete-li je chtít zpět, budete muset zaplatit.

Odhalili ruské agenty Miškina a Čepigu – nejen tím se proslavili členové mezinárodní investigativní skupiny Bellingcat. Teď zveřejnili identitu speciální ruské jednotky, která vypočítává trasy raket mířících na ukrajinská města. 

Booking.com a Ryanair jsou stále ve při ohledně „data scrapingu“. Tedy toho, že Booking {neoprávněně” (podle Raynairu) získává data z webu. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama