Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě?   #TYDEN  31. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října

Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Elon Musk koupil Twitter. Je to tak 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Alex Jones musí platit. Shutterstock se spojil s OpenAI. Web3 je spiknutí rizikového kapitálu. Twitter přichází o nejvíce aktivní uživatele. Nová verze Memtest86+. Adidas se rozloučil s Kanye West.

Reklama

Hardware

Ikea má nový hub pro chytrou domácnost. Dirigera podporuje nový Matter, podle The Verge je vidět zlepšení, ale vyplatí se počkat pár měsíců. V Česku v prodeji za 1 690 Kč 

Dstike Deauther Watch jsou dost zvláštní hodinky. Vyhazují lidí z 2,4GHz sítí Wi-Fi. A taky vytvářet fake Wi-Fi a ještě pár dalších věcí.

Tesla stahuje 24 tisíc vozů Model 3. A tentokrát problém nejde opravit aktualizací software. Problémem je nesprávná montáž součástí levého zadního a středního bezpečnostního pásu.

SpaceX zavádí FUP. Nakonec není divu, stoupající počet uživatelů přináší službě problémy. Stane se dost službou za hodně peněz a málo muziky.

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši

OM-5 je první fotoaparát od následovníka Olympusu, OM System. 20 megapixelů, bez zrcadlovka a 1 999 dolarů, v prodeji od listopadu. 


Software

Mobilní Pocket Casts je nově Open Source, najdete ho na Githubu. Pocket Casts v roce 2021 koupili Automattic (WordPress, zejména) a popularitou se řadí k velké podcastové trojce (Google, Apple, Spotify). Detaily v Pocket Casts Mobile Apps Are Now Open Source. #TYDEN k poslouchání je i na Pocket Casts.

Po devíti letech je venku nová verze Memtest86+. Kompletně přepsaná pro dnešní hardware.

Mac OS Ventura je venku a můžete zkoumat, co vše je nové (Stage Manager například, není to katastrofa jako na iPadu) a co vše je změněné (zejména přepracované Nastavení). Můžete v macOS Ventura: The MacStories Review či macOS 13 Ventura: The Ars Technica review

Apple má betaverzi webové podoby iCloudu. Nutno dodat, že docela povedenou. Najdete na beta.icloud.com 

Apple má beta verzi webové podoby iCloudu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple má beta verzi webové podoby iCloudu.

Nová AI pomůcka umí obarvit černobílé fotografie. Můžete si ji vyzkoušet na palette.fm

Nová AI pomůcka umí obarvit černobílé fotografie
i Zdroj: PCTuning.cz
Nová AI pomůcka umí obarvit černobílé fotografie

Heroku brzy ukončí možnost využívat zdarma tuto nesmírně užitečnou službu.  Jak s tím naložit, pokud jste se stali právě na Heroku tak trochu závislí?


Mobilní aplikace

Stage Manager na iPad OS není budoucnost multitaskingu píše The Verge. Logické, protože iPad (a iOS) nemá multitasking, neběží tam víc než pár aplikací, bez ohledů cokoliv nad limit zabíjí, včetně ztráty dat. Nemá to okna, souborový systém a řadu dalších věcí, které jsou zásadně potřeba, pokud chceme iPad mít jako použitelný počítač. 

Stage Manager na iPad OS
i Zdroj: PCTuning.cz
Stage Manager na iPad OS

V betách pro iOS/iPadOs a macOS se objevila první verze aplikace Freeform.


Hry

Final Fantasy XVII – Ambition

Epic Games do 4. listopadu nabízí zdarma Saturnalia a Warhammer 40,000: Mechanicus.

Steam láme rekordy. V neděli 23. října přesáhl 30 milionů souběžných uživatelů.

Steam láme rekordy.
i Zdroj: PCTuning.cz
Steam láme rekordy.

Xbox Cloud Gaming „použilo” více než 20 milionů lidí. Dvakrát tolik, než před rokem. The Verge uvádí, že výrazně pomohlo partnerství s Fortnite, a je to dost pravděpodobné.

Rode spustilo streamovaci a herní divizi, včetně nových mikrofonů i software. Rode X startuje s trojicí produktů. Unify, virtuálním mixážním řešením, dynamickým mikrofonem XDM-100 pro USB a kondenzátorovým USB mikrofonem XCM-509.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama