Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě?   #TYDEN  31. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října

Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Elon Musk koupil Twitter. Je to tak 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Alex Jones musí platit. Shutterstock se spojil s OpenAI. Web3 je spiknutí rizikového kapitálu. Twitter přichází o nejvíce aktivní uživatele. Nová verze Memtest86+. Adidas se rozloučil s Kanye West.

Reklama

Elon Musk koupil Twitter. Je to tak

A pokud vás tahle epizoda života Twitteru nezajímá, nebojte se ji přeskočit.

Elon Musk se ve středu vydal do ústředí Twitteru a přinesl si tam … umyvadlo. Vážně. Doprovodil to slovy „let that sink in!“. Sink je umyvadlo/dřez, fráze samotná znamená něco jako „vstřebejte to“.

Ptáček je na svobodě, tweetnul Musk v pátek 28. října. V den kdy koupil Twitter a začne vládnout. Chystá se propouštět (ale už prý ne 75 % stavu jak původně řekl), zrušit doživotně zakázané účty, prosazovat svobodu projevu (ale ne ‘Free-for-All Hellscape’), vyměnit vedení. To okamžitě vyhodil. Co bude, je ale velká neznámá, a zda to Twitter zničí, či mu to prospěje, nikdo předpovědět nedokáže. 

Ne, z Twitteru neodcházejí vyhození zaměstnanci s krabicemi. Musk vyhodil pouze nejvyšší vedení. Přesto se některá média nechala nachytat na dvojici „vydávající“ se za vyhozené a postávající před sídlem Twitteru. Nepřekvapí, že nachytanými je i Bloomerg, agentura proslulá neověřenými zprávami a výmysly. Viz Musk Starts Cutting Jobs at Twitter as Staff Seen Leaving With Boxes

Několik okamžiků poté, co se Elon Musk stal oficiálním majitelem Twitteru, se platforma zaplnila nenávistnými projevy

Twitter bude 8. listopadu stažen z newyorské burzy cenných papírů. Co to vlastně znamená, se můžete dočíst například v How Twitter Will Change as a Private Company

General Motors dočasně pozastavil reklamu na Twitteru do doby, než bude jasné, kam se Twitter vydá. GM určitě nebude jediná z firem, který bude chtít mít jistotu, kde a vedle čeho inzeruje.

„Pořádně jsi to podělal, chlapče” píše Nilay Patel na adresu Elona Muska ohledně koupě Twitteru. Skvělé čtení. Ano, Muska (a Twitter, ale i jeho uživatele) čeká peklo. Patel je i zásadně kritický k vývoji v USA, které je se „svobodou projevu” už hodně dlouho v rozporu. 

Twitter přichází o nejaktivnější uživatele a zásadně se snížil zájem o módu a celebrity. Možná bych věděl dost důvodů, proč tomu tak je. Více v podcastu Umírá Twitter? Proč aktivní uživatelé netweetují a odcházejí jinam? A co až přijde Elon?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama