Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci

Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci | Kapitola 7

Z. Obermaier

Z. Obermaier

28. 12. 2012 03:00 16

Seznam kapitol

1. Leden patřil AMD a tabletům 2. Únor, Mega-Kim jde za mříže 3. Březen, testy nabitý k prasknutí 4. V dubnu kraloval Intel 5. Květen patřil Nvidii 6. Červen ve znamení AMD a her
7. Červenec a srpen, okurková sezóna 8. Září, pomalý start podzimu 9. Říjen patřil AMD APU a FX 10. Listopad, měsíc hráčů 11. Prosinec a co nás čeká v roce 2013

V těchto dnech se loučíme se starým rokem 2012 a za pár desítek hodin přivítáme rok nový, snad lepší než ten současný. V dnešním článku zavzpomínáme na všechny důležité události v oblasti hardwaru, her a IT technologií. Zajímavostí se událo mnoho, rozhodně nebyla nuda. A naťukneme také další vývoj v příštím roce.

Reklama
Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Léto je vždy slabé a letos tomu nebylo jinak. Ze zajímavého hardwaru jsme si ozkoušeli GeForce GTX 680 Lightning od MSI, desku Maximus V Extreme pro Ivy Bridge od Asus, miniaturní desku s paticí LGA 1155 také od Asusu a to bylo z novinek téměř vše. Za zmínku stojí snad jedině test 27 grafických karet všech cenových hladin a test nejvýkonnějšího 12" notebooku Goldmax Monster. Čtenářům se také hodně líbil článek o historii počítače Amiga.

V polovině srpna se pak okurková sezóna na chvíli odmlčela, Nvidia totiž uvedla dlouho očekávanou GeForce GTX 660 Ti. Výkon i vlastnosti jsou skvělé, přemrštěná cena ale vše kazí. Konec léta pak přinesl pouze test nejvýkonnější mobilní grafiky GeForce GTX 680M a zajímavé desky MSI s označením Z77 M-Power. Zklamání pak přichází pro nadšence, Ivy Bridge-E do patice LGA 2011 dorazí až v roce 2013.

Kolem mobilního hraní a konzolí se zrodila zajímavá kauza. Jde o herní konzoli Ouya, měla stát původně 99 dolarů a nést Tegru 3. Dodnes vlastně není jasné, zdali jde o podvod nebo je vývoj a tato konzole opravdu reálná. Uvidíme časem, ten se ale krátí. Samsung oznámil, že prodal deset milionů telefonů Galaxy S III.

Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Střípky: Bylo hacknuto fórum Nvidie a několik týdnů bylo "dole", nakonec se zjistilo, že došlo i k úniku citlivých údajů přispěvatelů. AMD podruhé zlevňuje grafiky Radeon HD 7000. Slevy se dočkaly všechny modely. Výkonnější karty zlevňovaly až o 50 dolarů. Dozvídáme se, že uvedení APU Trinity pro desktop se odkládá až na říjen. Stejné datum vydání je oznámeno i pro Windows 8. AMD unikl slajd z prezentace pro obchodníky s parametry procesorů s jádrem Piledriver.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama