Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci

Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

28. 12. 2012 03:00 16

Seznam kapitol

1. Leden patřil AMD a tabletům 2. Únor, Mega-Kim jde za mříže 3. Březen, testy nabitý k prasknutí 4. V dubnu kraloval Intel 5. Květen patřil Nvidii 6. Červen ve znamení AMD a her
7. Červenec a srpen, okurková sezóna 8. Září, pomalý start podzimu 9. Říjen patřil AMD APU a FX 10. Listopad, měsíc hráčů 11. Prosinec a co nás čeká v roce 2013

V těchto dnech se loučíme se starým rokem 2012 a za pár desítek hodin přivítáme rok nový, snad lepší než ten současný. V dnešním článku zavzpomínáme na všechny důležité události v oblasti hardwaru, her a IT technologií. Zajímavostí se událo mnoho, rozhodně nebyla nuda. A naťukneme také další vývoj v příštím roce.

Reklama
Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Květen byl opět velice nabitý měsíc. Dočkali se zejména příznivci grafických karet. Hned v úvodu měsíce dorazila očekávaná GeForce GTX 690, jež se stala nejhezčí grafikou všech dob. Zde ji rozbalujeme na videu. Zpracování, použité materiály a výkon jsou zkrátka "masakrózní". Stejná je ale i její cena. Mnohem zajímavější kartou byla GeForce GTX 670, která se stala prodejním hitem a do této chvíle se prodává neskutečně dobře. Na ní se Nvidia nejvíce "napakovala". Nabízí skvělý výkon, extra nízkou spotřebu, levné PCB a vysokou cenu, i tak jde o hit.

My jsme otestovali také čtveřici nereferenčních Radeonů HD 7870, taktovali jsme Bulldozer a spustili duel nejnadupanějších grafik Radeon HD 7970 a GeForce GTX 680 od Asusu. Prověřili jsme také další základní desku pro Ivy Bridge, tentokrát od u nás ne moc často testovaného výrobce - ASRock, test dopadl výborně. Za svou cenu jde o super desku. Také se nám ukázala mobilní GeForce GTX 680M, kterou hodlá Nvidia uvést příští měsíc na Computexu.

Velký přehled IT událostí roku 2012 měsíc po měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako první web na světě jsme vám ukázali, jak lze vypnout GPU Boost na nových GeForce, dodnes náš (dnes již zjednodušený a upravený) návod koluje webem. Také z tábora výrobců AMD se ozývají hlasy o novinkách, prý se chystá Radeon HD 7970 X2. Bude ukázán na Computexu.

Herní trh byl oblažen dalším dílem série Dirt, tentokrát pod titulem Showdown. Graficky podařená hra, herně velká a stokrát nastavovaná nuda. Od začátku roku je to s hrami dost velká bída, hrát není v podstatě co.

V mobilním světě nás čekala zásadní novinka, v úvodu měsíce byl představen Samsung Galaxy S III, jeden z nejlépe vybavených telefonů na trhu. Mne moc nezaujal hlavně zpracováním, zůstal jsem zatím věrný jeho předchůdci a stále čekám na něco, co jej adekvátně nahradí, větší displej totiž nechci.

Střípky: KingPin přetaktoval GeForce GTX 680 na vzduchu na 1,4 GHz, což je už něco! Objevují se první reálné úniky informací o iPhonu 5, dnes už víme, že informace byly pravé. Hovoří se o větším displeji a jiném konektoru. Razer uvedl vylepšenou legendární myš Naga a poslal ji znovu na trh. Hra Wolfenstein 3D oslavila 20-té narozeniny! Nvidia ukazuje výsledky za první čtvrtletí a nejsou nic moc, zisk pouze 60 milionů dolarů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama