Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září

Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 9. 2023 07:00 22

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Apple údajně vyvíjí levnou řadu MacBooků. Nebo taky ne. ChatGPT Plus vs Claude Pro. NFT stále v pádu. Meta zvažuje placenou verzi Facebooku a Instagramu. Nebo taky ne.

Reklama

Umělá inteligence

The Guardian se připojil k dalším vydavatelům, jako jsou Bloomberg, The New York Times, The Washington Post, Reuters a CNN, a zablokoval webový crawler GPTBot společnosti OpenAI. (Guardian)

OpenAI vydává novou příručku pro učitele k ChatGPT ve třídách. Zadání pro chatbota a často kladené otázky nabízejí pedagogům podporu při používání ChatGPT jako výukového nástroje. (Masable)

Analyzovali miliony relací uživatelů služby ChatGPT: Návštěvy od května poklesly o 29 %, programátorská asistence tvoří 30 % využití. Uživatelé ChatGPT jsou téměř rovnoměrně rozděleni (po třetině) mezi relace s jedním dotazem, 2–4 dotazy a 5+ dotazy. (SparkToro)

Google plánuje v listopadu aktualizovat zásady, podle kterých budou inzerenti volebních kampaní povinni zřetelně uvádět, že jejich reklamy obsahují obrázky, videa nebo zvuky založené na generativní umělé inteligenci. (Bloomberg)

Při testu schopnosti ChatGPT odpovídat v málo zastoupených jazycích, jako je bengálština a kurdština, byly zjištěny chyby v překladu, vymyšlená slova a nelogické odpovědi. Mimo angličtinu si ChatGPT vymýšlí slova, selhává v logických testech a neumí vyhledávat základní informace. (Rest of World)

Microsoft tvrdí, že hackeři napojení na čínský stát využívají umělou inteligenci k vytváření obsahu, který se má „virálně šířit po sociálních sítích v USA a dalších demokratických zemích“. (Cyberscoop)

Similarweb: Návštěvnost webových stránek ChatGPT pro stolní počítače a mobilní zařízení se v srpnu meziměsíčně snížila o 3,2 % na 1,43 miliardy po 10% poklesu v předchozích dvou měsících. Nutno dodat dvě věcí. Similarweb neumí dobře odhadovat návštěvnost, míra chybovosti je vysoká. ChatGPT se navíc více a více (a brzy hlavně) používá přes API, ne přes web. (Reuters)

Amazon po stížnostech Cechu autorů a dalších požaduje, aby spisovatelé, kteří chtějí prodávat knihy prostřednictvím jejího programu e-knih, zveřejňovali použití materiálů s umělou inteligencí. (AP)

X aktualizuje své podmínky používání, aby s účinností od 29. září zakázala scraping a crawling bez „předchozího písemného souhlasu“, což má pravděpodobně zabránit společnostem, aby na jejích datech trénovaly modely umělé inteligence. (TechCrunch)

ChatGPT Plus vs Claude Pro: Vyberte si nejlepšího placeného chatbota s umělou inteligencí. Mají podobnou cenu, ale jejich silné a slabé stránky se velmi liší. (Decrypt)


Software

Microsoft oznámil, že přestane vyvíjet a podporovat WordPad, jednoduchou aplikaci pro zpracování textu, která byla součástí téměř všech verzí systému Windows od verze Windows 95. Jako náhradu doporučuje Microsoft Word (zábavné) a Notepad. (Microsoft)

Toyotu v Japonsku postihl výpadek. Při údržbě došlo místo na databázových serverech. Následný pád ovlivnil zálohy, protože ty byly na těch samých serverech. Těžko se tomu věří (TechSpot)

Nový nástroj Microsoft Paint pro odstranění pozadí je docela překvapivý. Microsoft oznámil, že aplikace Malování získává nový nástroj Odstranění pozadí, který dokáže jedním kliknutím odstranit pozadí jakéhokoli obrázku a zanechat hladký výřez objektu. (Creative Bloq)


Mobilní aplikace

TikTok otevírá své první evropské datové centrum v Irsku poté, co projekt oznámil v srpnu 2020, a plánuje dokončit migraci uživatelských dat do 4. čtvrtletí roku 2024. (TechCrunch)

Google má nové logo Androidu a vydává aktualizace svých mobilních aplikací a služeb, včetně widgetu „At a Glance“ a aplikace Lookout pro vizuální přístupnost. (The Verge)

Google vylepšuje Android aktualizovaným logem a alternativními bugdroidy (TechSpot)

Google vylepšuje Android aktualizovaným logem
i Zdroj: PCTuning.cz
Google vylepšuje Android aktualizovaným logem

Původní nahoře, nové níže.

Čína zakazuje používání iPhonu vládním úředníkům v práci (WSJ)

Apple zablokoval Vexl, českou aplikaci na směnu bitcoinů. Příště zakáže Tinder, zlobí se její šéfka. Apple má v App Store prostě nějaká pravidla a ta je nutné dodržovat, takže zlobit se je asi nesprávná reakce. (e15)

Podle nových údajů klesá počet stažení z App Store v USA, i když celkové příjmy App Storu rostou. Appfigures naznačuje, že některé z největších aplikací na trhu pomalu ztrácejí svou atraktivitu tváří v tvář rostoucí konkurenci, což stahuje celkový počet instalací aplikací dolů. (TechCunch)

Procreate ohlásili Dreams, zcela novu animační aplikaci, kterou může používat každý. Pro iPad, pochopitelně, za 19,99 dolarů a dostupné od 22. listopadu. (Procreate)


Hry

Daň za svobodu. Bethesda obhajuje nedostatky a chyby ve Starfieldu (Hrej)

  • Velkolepá pustina. Bethesda brání vyprázdněné planety ve Starfieldu (Hrej)

Hra, na které jsem strávil 3,5 roku a utratil za ni své úspory, byla dnes ve službě Steam odmítnuta a vyřazena. 🔀 Kvůli volitelnému začlenění umělé inteligence do dialogů s NPC. (r/gamedev)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama