Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září

Elon Musk zasahuje do války. PR firma platila kritikům z Rotten Tomatoes #TYDEN 11. září | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 9. 2023 07:00 22

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Apple údajně vyvíjí levnou řadu MacBooků. Nebo taky ne. ChatGPT Plus vs Claude Pro. NFT stále v pádu. Meta zvažuje placenou verzi Facebooku a Instagramu. Nebo taky ne.

Reklama

Marketing, komunikace

California Forever, kterou podporují technologičtí miliardáři a která chce vybudovat město v okrese Solano v Bay Area, představila webové stránky vysvětlující její plány. (New York Times, californiaforever.com)

Vedoucí pracovníci YouTube vyjadřují obavy, že Shorts odlákají diváky od dlouhých videí,  která přinášejí větší příjmy, ale jako formát mohou „vymírat“. (FT)

Jak se Tomatometr Rotten Tomatoes, důležitý ukazatel v oblasti zábavy, stal nevyzpytatelným a reduktivním, protože některé PR firmy nabourávají jeho skóre tím, že platí obskurním „kritikům“. (Vulture)

Nepopulární názor: Na barvách iPhonu většině lidí nezáleží (9to5Mac)

Konverzace o značkách bývají pozitivnější při osobním kontaktu než na sociálních sítích. Word-of-mouth (WOM) je klíčovým faktorem, který ovlivňuje rozhodování spotřebitelů o nákupu, a kdysi se mu přisuzoval vliv na téměř pětinu spotřebitelských prodejů. (Marketing Charts)


Bezpečnost, soukromí, právo

Společnost Google tvrdí, že hackeři podporovaní Severní Koreou se zaměřují na bezpečnostní výzkumníky s využitím v současnosti neopravené chyby nultého dne v oblíbeném softwarovém balíku. (ArsTechnica, Google)

Apple vydává aktualizace macOS, iOS, iPadOS a watchOS, které řeší dvě 0day, jež byly podle společnosti Citizen Lab použity k šíření špionážního softwaru Pegasus od NSO Group (The Record)

Skupina na ochranu dětí Heat Initiative zahajuje kampaň za 2 miliony dolarů, v níž vyzývá společnost Apple, aby v iCloudu odhalovala, nahlašovala a odstraňovala materiály týkající se sexuálního zneužívání dětí. Což by mělo znamenat nasazení prohledávání soukromého obsahu uživatelů, tedy aktivitu, o kterou se Apple pokoušel a neprošlo to s ohledem na to, jak zásadní zásah do ochrany soukromí to je a jak to může být problematické. (New York Times)

Podle studie, kterou tento týden zveřejnila Evropská komise, sehrála společnost X (dříve Twitter) Elona Muska významnou roli v tom, že se ruská propaganda o Ukrajině dostala k více lidem než před začátkem války. (Washington Post, Studie, Insider)

Twitter obviněn z napomáhání Saúdské Arábii při porušování lidských práv. Podle žaloby síť na žádost saúdských úřadů poskytuje údaje o uživatelích v mnohem větší míře než USA, Spojené království a Kanadě. (The Guardian)

Apple a Microsoft tvrdí, že iMessage a Bing nejsou dostatečně populární na to, aby byly označeny za „gatekeepery“, které by měly být regulovány v rámci DMA EU. (FT)

Výrobci automobilů by možná měli zpomalit s množstvím technologií, které do svých vozů instalují a, protože studie nadace Mozilla Foundation zjistila, že moderní automobily jsou noční můrou v oblasti ochrany soukromí. (TechSpot)

Oblíbená aplikace pro sledování baterie v autě pomocí Bluetooth odesílá údaje o GPS, ID věží mobilních telefonů a Wifi sítích na servery v Hongkongu a v pevninské Číně. (Doubleagent)

Deset tisíc Nizozemců žaluje Avast. Vedle kyberochrany přeprodával jejich osobní data. Požadují náhradu škody zhruba 26 tisíc korun na osobu – tedy asi 250 milionů korun. (E15)

Odhaleny stovky podvodných stránek v rámci rozsáhlé kampaně proti investičním podvodům. Group-IB uvedla, že odhalila téměř 900 podvodných stránek spojených s kampaní, z nichž 60 % bylo zaměřeno na uživatele z regionu Blízkého východu a Afriky (MEA). Jen v období od března do června 2023 odhadla ztráty na 280 000 dolarů. Většina z nich se vydává za legitimní finanční a pojišťovací společnosti (30 %) a značky z odvětví dopravy (25 %), obchodování s cennými papíry (9 %), ropy a plynu (5 %) a stavebnictví (5 %). Některé reklamy tvrdí, že investoři mohou vydělat miliony z vkladu pouhých 200 dolarů. (Info Security Magazine)

NSO Group použila na iPhone nový 0day, pojmenovaný BLASTPASS. Apple právě vydalo aktualizaci pro produkty Apple včetně iPhonů, iPadů, počítačů Mac a hodinek Apple Watch. Řetězec exploitů dokázal ohrozit iPhony s nejnovější verzí iOS (16.6) bez jakékoli interakce ze strany oběti. (CitizenLab)

Microsoft přiznává, že k výpadku Azure přispělo málo zaměstnanců a nefunkční automatizace. V Austrálii byli ve službě jen tři lidé, když je zasáhl „výpadek proudu“ a selhání softwaru je připravilo o práci. (The Register)

X žaluje Kalifornii kvůli zákonu AB 587, který vyžaduje, aby sociální sítě sdílely pravidla moderování, a tvrdí, že zasahuje do redakčních práv X chráněných jako svoboda projevu. (Bloomberg)

Kyberzločinci zneužívají legální nástroj Advanced Installer k útokům typu Crypto-Mining. Nástroj Windows pro vytváření softwarových balíčků Advanced Installer zneužívají aktéři hrozeb k vypouštění malwaru pro těžbu kryptoměn do infikovaných počítačů přinejmenším od listopadu 2021. (Hacker News)

Mělo by být jakékoli zařízení, které lze použít k porušování práv duševního vlastnictví, zakázáno? Výkonný místopředseda Audiovizuální protipirátské aliance nedávno prohlásil, že na základní úrovni by si přál, aby byla výroba, uvádění na trh a distribuce jakéhokoli zařízení, které lze použít k porušování práv duševního vlastnictví, postavena mimo zákon. (TorrentFreak)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama