Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie

Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie | Kapitola 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 2. 2010 00:00 67

Seznam kapitol

1. Úvod - Vapor-X všude kam se podíváš 2. Sapphire Vapor-X HD 5770 - Balení 3. Sapphire Vapor-X HD 5770 - Detaily karty 4. Eyefinity - Když jeden nestačí 5. Vapor Chamber - Vymakané chlazení 6. Sapphire Vapor-X HD 5770 v systému 7. Testovací sestava 8. Testovací hry a metodika
9. Spotřeba, teploty a hlučnost 10. Přetakování 11. 3DMark Vantage a 3DMark 06 12. Unigine Heaven Bench a BattleForge  13. Colin McRae: DiRT a Crysis: Warhead 14. S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat a Far Cry 2 15. Shrnutí výkonu 16. Závěr

V dnešním článku se zaměříme na unikátní grafickou kartu společnosti Sapphire. Akcelerátor HD 5770 ve slušivém kabátu Vapor-X disponuje speciálním PCB a hlavně inovativní technologií chlazení využívající Vapor Chamber, které by mělo zajistit nižší provozní teploty a lepší přetaktování. Vyplatí se v cenové relaci okolo čtyř tisíc připlatit?

Reklama

Jednou z nevýznamnějších novinek, kterou přinášejí grafické karty nové generace od ATI je podpora technologie Eyefinity, díky které můžete zapojit až šest monitorů na jedinou grafickou kartu. Oba výrobci pochopili, že budoucnost nepatří drahým 30" LCD, ale právě velké pracovní ploše složené z tří a více monitorů. Dva panely nepříjemně omezují, tři naopak poskytují dostatečný komfort a to je právě důvod proč AMD přišlo s Eyefinity.

Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie podporuje v základní verzi až tři panely. V dalších verzích se speciální kartou nebo více kartami šest, v nejextrémnějším případě dokonce až 24 monitorů, což značí obrovský potenciál této technologie. Kolik lidí bude do této bestiální záležitosti investovat, se dá jistě spočítat na prstech jedné ruky. Je ale dobré vědět, že AMD se připravila na všechno a vyhoví i těm nejnáročnějším.

Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie
i Zdroj: PCTuning.cz

Původně jsem koketoval s myšlenkou, že do testu zahrnu také měření na třech panelech. Vzhledem k tomu, že jsme před nedávnem vydali na toto specifické téma samostatná článek, jsem od toho upustil. Samostatnou kapitolu jsem ale rušit nechtěl, a tak jsme si v kostce zopakovali to nejdůležitější.

Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X: tichá ledová bestie
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama